StoryEditorOCM
ForumČISTKA U MORH-U

Ministar Anušić smijenio dvoje bliskih suradnika Marija Banožića, i oni su sudjelovali u prometnoj nesreći

Piše Vijesti SD
28. studenog 2023. - 11:19

Novi ministar obrane Ivan Anušić smijenio je šeficu protokola bivšeg ministra Marija Banožića, Natašu Pejčić Šušković, dok šef osiguranja bivšeg ministra Banožića nakon razrješenja ide na Vojnostegovni sud, piše Dnevnik.

Naime, njih dvoje doživjeli su prometnu nesreću i oštetili službeni automobil večer prije Banožićeve prometne nesreće.

Kako je MORH potvrdio, piše Novi list, razriješeni Banožićevi suradnici vraćaju se, sukladno Zakonu o državnim službenicima, na ranija radna mjesta, a to znači da se Pejčić Šušković vraća na svoje radno mjesto u Hrvatski sabor, odnosno u Ured za protokol, u kojem će biti savjetnica, a šef osiguranja u svoju vojnu postrojbu.

Dan prije nesreće ministra Banožića u kojoj je smrtno stradala jedna osoba u drugoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i službeno vozilo MORH-a. Prometna nesreća dogodila se na županijskoj cesti Marinci – Bogdanovci, a u nesreći nitko nije ozlijeđen. Vozilom je upravljao Banožićev šef osiguranja, a u vozilu je bila Nataša Pejčić Šušković. Bili su na službenoj dužnosti, vraćali su se iz Bogdanovaca, gdje je održana 32. obljetnica sjećanja na stradale civile iz tog kraja.

image

Dan prije prometne nesreće Marija Banožića i dvoje njegovih bivših suradnika sudjelovali su u prometnoj u istočnoj Slavoniji

Antonio Balić/Cropix
27. travanj 2024 10:51