StoryEditorOCM
ForumO IZRAELU I IRANU

Milanović: ‘Ovo su segmenti Trećeg svjetskog rata, a Plenković i njegovi smiješni ministri nas uvlače u sukobe‘

Piše VIJESTI SD
14. travnja 2024. - 18:13
Zoran milanović danas u Opatiji: Hrvatska se i kod Ukrajine i kod Izraela i Irana trebala držati ”sa strane”Damir Škomrlj/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je u opatijskoj Vili Angiolini održao radni sastanak s gradonačelnikom Opatije Fernandom Kiriginom i njegovim suradnicima povodom obilježavanja 180. obljetnice turizma u tom gradu.

Pritom je i komentirao napad Irana na Izrael, kazavši da su to sve "segmenti Trećeg svjetskog rata", javlja Jutarnji list.

- Drago mi je da nema ljudskih žrtava ozbiljnijih. Mislim da je samo jedno dijete poginulo, nažalost. Šteta je ograničena i bilo bi dobro da sada na tome stane. Da sada ne ulazimo u te priče tko je prvi počeo, tko je napao čije diplomatsko predstavništvo, što je vrlo ozbiljan prijestup u međunarodnim odnosima, kako su se ovo išli osvetiti, što su napravili... Bilo bi dobro da to stane, ali to nije naš sukob, kao što ni sukob u Ukrajini nije naš sukob. Ovo samo pokazuje da su ovoj zemlji potrebni hladni i odgovorni ljudi, a to nije Plenković i njegovi smiješni ministri koji su nas pokušali kroz obuku ukrajinskih vojnika uvući dublje u sukob koji nije naš. To smo jedvice zaustavili u hrvatskom Saboru - kazao je Milanović, dodavši da se Hrvatska i kod Ukrajine i kod Izraela i Irana trebala držati ‘sa strane‘.

Upitan da komentira poziv ministra Olega Butkovića da posjeti Novi Vinodolski, Milanović je kazao da su Butković i drugi HDZ-ovi ministri ‘ljudi koji su digli ruku za Turudića‘.

- Oni koji nisu u HDZ-u, a digli su ruku, još imaju vremena da razmisle, da shvate da nisu baš napravili najbolju stvar i da to ponište. Od HDZ-ovaca to ne očekujem. Jedan od glasnijih među njima je Butković koji je, uz to što je krao i varao s Josipom Rimac, i digao ruku za Turudića. Takvu stvar normalan čovjek ne može napraviti - rekao je Milanović, dodavši da se Turudića sada i Plenković odriče, ali da je laž da nije znao ono što o Turudiću zna danas.

- Doveli su za državnog odvjetnika jednog kriminalca, međutim, Plenkoviću je njegova stranka bila važnija. Dio njegove stranke osuđen za kriminal, pljačku i otimačinu je to naprosto tražio i to je morao odraditi. A Hrvatskoj što ostane. Na kraju će biti HDZ-u što ostane - kazao je Milanović u Opatiji, a prenosi Jutarnji list.

29. travanj 2024 15:21