StoryEditorOCM
ForumPOTJERA

Krijumčar s 20 migranata bježao policiji pa sletio s ceste; sedam je mrtvih, svi ostali su ozlijeđeni, bilo je i djece

Piše vijesti sd
13. listopada 2023. - 21:52

Tranzit migranata tema je koja već dugo, a u posljednje vrijeme vrlo intenzivno zaokuplja Hrvatsku, ali i ostatak Europe. Veliki broj ilegalnih prelazaka, kao i krijumčara, uznemiruju građane, a policiji daju pune ruke posla.

Krijučari dolaze iz svih krajeva svijeta i beskrupulozni su kako po količini migranata koje ukracavaju, tako i pri pokušajima bijega, dovodeći jnjihove živote u opasnost. Takvi pokušaji bijega poneakd završavaju i smrću.

To se upravo danas dogodilo i Njemačkoj, na autocesti 94, u blizini granice s Austrijom.

image

Mjesto gdje se automobil prevrnuo

Christof Stache/Afp

Sedam je osoba poginulo, a nekoliko ih je teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo vozilo u kojem su, prema pretpostavkama policije, krijumčari krijumčarili ljude.

Kombi, u kojem je bilo više od 20 osoba, izletio je s ceste i prevrnuo se. Vozač je pokušao pobjeći kontroli, priopćila je policija.

Svi koji su bili u vozilu su barem lakše ozlijeđeni. Teško ozlijeđeni su u bolnicama. U kombiju su bila i djeca, rekao je glasnogovornik policije.

krijumčar već bježao od policije

Vozilo je u blizini raskrsnice sletjelo s ceste i prevrnulo se. Automobil je već ranije privukao pozornost policije koja ga je pokušala zaustaviti. Vozač je tada naglo ubrzao i izgubio kontrolu. Prema navodima policije, vjerojatno nije umro.

Podrijetlo putnika još nije poznato.

image

Kombi se prevrnuo na krov

Christof Stache/Afp

Mjesto nesreće udaljeno je 50-ak kilometara od granice s Austrijom, odakle već mjesecima raste broj ljudi koji ilegalno stižu u Njemačku. Autocesta A94 jedna je od glavnih krijumčarskih ruta.

Prije samo nekoliko dana osumnjičeni krijumčar bježao je od policije, također na jugu Njemačke, s četiri osobe u automobilu. U nesreći su dvije osobe teško ozlijeđene, javlja dpa, prenosi Fenix-magazin.

Nažalost, zbog ovakvih slučajeva i beskrupuloznih krijumčara i ceste su, kao i more, počeli znatno uzimati živote migranata.

image

Posla su nažalost imali i mrtvozornici

Christof Stache/Afp
03. svibanj 2024 08:51