StoryEditorOCM
ForumČOMBE I FARUK

Kolege iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan‘ oprostili se od Mustafe Nadarevića: Sjećam se kad si ušao u učionicu, nisam mogao vjerovati...

Piše M.P.
23. studenog 2020. - 09:13

Iako je iza sebe ostavio čitav niz legendarnih glumačkih ostvarenja, Mustafu Nadarevića mlađe će generacije pamtiti zasigurno najprije kao Izeta iz humoristične serije "Lud, zbunjen, normalan".

Glumac je, nakon duge borbe s teškom bolešću, jučer preminuo u 77. godini života, a od njega su se oprostili brojni njegovi kolege i prijatelji, poznanici i obožavatelji pišu mu pohvale i ostavljaju dirljive poruke. Oglasio se na društvenoj mreži i kolega iz serije kojoj je Nadarević posvetio mnoge godine svog kasnijeg života, Miraj Grbić (44) koji je glumio Čombeta. 

"Dragi moj Profesore,

Sjećam se kad si ušao u učionicu i ja nisam mogao vjerovati tko mi predaje. I sam sam se osjećao malo više kao glumac.

Sjećam se kad sam dobio prvu ulogu u pozorištu. Bio sam druga godina na akademiji i ti si mi dao ulogu u predstavi Let Iznad Kukavičjeg Gnijezda.

Sjećam se koliki si mi vjetar u leđa davao kad sam odlazio za LA i koliko si ponosan bio kad smo se vidjeli na snimanju LZN prije par godina.

Glumčino! Glumčino! Glumčino!

Vrijeme je za kraj sezone. Odmori. Sada si sa svojom Slavicom. Sve si nas zadužio lafe! RIP", napisao je Grbić u objavi.

image
Dado Ruvić/Cropix

Za Oslobođenje je nekoliko rečenica o svojem prijatelju i kolegi rekao shrvani Senad Bašić (58) koji je u seriji glumio Faruka. Profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i jedan od omiljenih glumaca u regiji kazao je:

- Ja sam još uvijek u šoku i ne mogu vjerovati. Telefon mi non stop zvoni. Zaista sam potresen. Mustafa i ja smo dugo godina surađivali. Točnije, više od 20 godina. Mislim da je on glumac sa kojim sam najintezivnije radio i moram priznati da sam od njega najviše i naučio. Javnost nas je doživljala kao da smo zaista otac i sin, i ja sam ga doživljavao kao oca. Bili smo vrlo bliski. U jednom trenutku smo se i ponašali tako. Sve je krenulo još od filma "Kod amidže Idriza". Ovo je definitivno nenadoknadiv gubitak za čitavu regiju.

U posljednje vrijeme se nisu čuli jer se Nadarević nikome nije htio javljati, nije htio da ga bilo tko uznemirava, dodao je Bašić koji posljednjih dana skrbi o ocu koji se bori s leukemijom.

Koliko je Nadarević bio neodvojiv od serije koja je osvojila srce gledatelja u regiji potvrđuje i ranija izjava scenarista "Lud, zbunjen, normalan", Feđe Isovića (55).

- Ne pada nam na pamet da radimo "Lud, zbunjen, normalan" bez Mustafe Nadarevića. To nismo nikada razmatrali niti ćemo razmatrati - rekao je prije nekoliko godina filmaš, nakon što se saznalo da Nadarević boluje od teške bolesti.

17. travanj 2024 04:52