StoryEditorOCM
ForumNA RESPIRATORU

Kićo Slabinac bori se za život u KBC-u Zagreb: nakon operacije srca nalazi se u induciranoj komi. Prijatelji i kolege glazbenici vjeruju u oporavak

Piše PSD
14. kolovoza 2020. - 20:17

Glazbenik i bivši saborski zastupnik Krunoslav Kićo Slabinac nalazi se u induciranoj komi i život mu je ugrožen. Stanje mu se zakompliciralo nakon operacije srca. Ugrađeno mu je nekoliko premosnica pa je posljednjih nekoliko dana u intenzivnoj jedinici KBC-a Zagreb, javlja RTL.

Trebala je to biti gotovo rutinska operacija srca. No, pošla je po zlu. Nakon prve, uslijedile su još dvije operacije. Previše da bi to organizam podnosio u svjesnom stanju. Zato je 76-godišnji glazbenik stavljen u induciranu komu.

Njegov menadžer za inozemstvo i dugogodišnji prijatelj Duško Lokin jutros je jedva susprezao suze.

- Svi smo očekivali za par dana da će izaći i da će biti sve dobro, a onda sam doznao od svojih prijatelja, od Ivana, njegovog sina, da situacija se ne odvija onako kako bi trebala. Danas sam doznao da je na respiratoru. Sad zašto, što, ja to ne znam. Ja mu šaljem svaki dan poruke, ali vidim da on to ne otvara - kazao je Lokin. 

S Kićom je već 20 godina prijatelj i Željko Krušlin Kruška. Za njega kaže da je čovjek koji tri sata može držati koncert i da cijelo vrijeme kompletna pažnja publike bude usmjerena samo na njega. Vijest da mu se stanje pogoršalo zatekla ga je i rastužila.

- Prvobitno, nakon što je operiran su bile vrlo povoljne vijesti o ishodu same operacije. Koliko znam premosnice su mu ugrađivali i sve je proteklo u redu - kazao je Krušlin. 

Krunoslav Kićo Slabinac nedavno je proslavio 50 godina solo karijere. Pjevao je sve,  od rocka do bećarca. Za njega kažu da je najveći showman svoje generacije, a njegovi prijatelji nadaju se da će baš zbog svog vedrog i optimističnog duha pobijediti bolest, izvještava RTL.

- Kićo dragi, iznimno te cijenim i ti to znaš dobro. Tvoje vedar duh i tvoja stvarno ogromna životna energija koju imaš u sebi mislim da će presuditi i u ovom času i mislim, ne da mislim nego sam sto posto siguran, da ćeš se na sveopće zadovoljstvo vratiti nam se na glazbenu scenu i nastupati kao i do sada. Od srca ti to želim. Vjeruj mi, nisam jedini - poručio je Željko Krušlin Kruška. 

- Kićo je veliki optimista. Veliki. To znaju samo njegovi najbliži prijatelji i mislim da će iz svega ovoga izaći kao pobjednik, ponovo. Jer nakon moždanoga, ovo bi bilo fantastično. I ja ga čekam. Kićo dragi, ja te čekam - rekao je Lokin. 

A čekaju ga i vjerni poklonici njegove glazbe. 

18. travanj 2024 09:36