StoryEditorOCM
Forum#SPASIME

Jelena Veljača najavila hitan sastanak s Aladrovićem, traži da se zabrani život maloljetnika s osuđenim nasilnicima: ‘Nisam pravnica, ali...‘

Piše Anita Belak Krile
4. travnja 2021. - 22:33

Suosnivačica inicijative „Spasi me“ koja je nastala prije dvije godine nakon stravične tragedije na Pagu, Jelena Veljača izrazila je žaljenje zbog strašne smrti dvoipolgodišnje djevojčice iz okolice Nove Gradiške te najavila hitan sastanak s ministrom mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem.

Ana Pecotić iz inicijative poručila je kako riječi ne mogu opisati tugu i bijes.

Jelena Veljača traži odgovornost socijalne službe te zabranu života maloljetnicima s roditeljima koji su osuđeni nasilnici.

„Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udaraca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanja, a na Uskrs i izgubila bitku za život.

Socijalna radnica je bila tamo svaki tjedan.

“Ništa nije upućivalo”.

Malena je umrla danas.

Kako kaže naša Ana Pecotić: treba naložiti da se dostavi popis svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje i informacija gdje se nalaze djeca, da li s nasilnikom ili nasilnicom.

Treba ZABRANITI život maloljetnika s osuđenim nasilnicima.

To će #spasime tražiti u utorak, 6. travnja u 13 sati, kad imamo sastanak s ministrom Aladrovićem, kao i otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom “stručnom” timu iz Nove Gradiške.

Osobno mislim da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor – navela je Jelena veljača na Facebooku.

Na užasnu vijest osvrnuo se i psihijatar Ante Bagarić iz Klinike za psihijatriju Vrapče.

„Očekivali smo dobre vijesti iz Klaićeve, ali došla je ona najgora moguća. Mala djevojčica nije preživjela. Ne postoji ništa tužnije na ovom svijetu od ovakvih događaja. Nemoćno dijete kao žrtva psihopata i još gore, malo dijete kao žrtva parazitskog sustava.

S obzirom na to da društvo favorizira psihopate, te da sustav iz dana u dan postaje gori, raste strah da bi i večeras stotine (i tisuće) nemoćne djece moglo biti teško zlostavljano.

Ljutnja zbog toga prelazi u bijes. Razvijamo tehnologiju, medicinu, ekonomiju, itd, itd...

A u zaštiti onih kojima zaštita najviše treba i kojima ona životno treba nismo se pomjerili ni milimetra. Postoji li išta sramotnije za bilo koju normalnu osobu? – komentirao je Bagarić.

25. travanj 2024 01:57