StoryEditorOCM
ForumBESPRAVNI OBJEKT

Je li direktoru HEP-a odzvonilo? Ministar graditeljstva Bačić: ‘Ne sruši li Barbarić vilu sam, srušit će mu je država‘

Piše VIJESTI SD
17. kolovoza 2023. - 16:33

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić rekao je o slučaju bespravno izgrađene vile u vlasništvu šefa Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarića, koju vlasnik još nije srušio, da se prema svakome treba postupati jednako, pa i prema direktoru javnog poduzeća. 

Više ovdje:

Vodi glavnu državnu firmu. I ne poštuje tu državu. Nego gradi na divlje. I ne poštuje rješenje iste države o rušenju

“Bespravna gradnja je bespravna gradnja, neovisno tko nju gradi. Prema svakome u ovoj državi treba na isti način postupiti. I prema meni kao resornom ministru, i prema bilo kome drugome pa i prema direktoru javnog poduzeća. Tu, za mene, nema ostupanja niti milosti”, rekao je Bačić na pitanje novinara nakon sjednice Vlade.

Upitan kakva se poruka šalje da se direktor javnog poduzeća i član HDZ-a, ‘drugi put oglušuje na kazne državnog inspektorata i rješenje inspektorata o rušenju kuće na Hvaru‘, i smatra da li on treba odstupiti od dužnosti u stranci i HEP-u, Bačić je rekao  da će Barbarić morati postupiti zakonu.

Šef HEP-a još uvijek nije srušio bespravno izgrađenu kuću na Hvaru, stigla mu prva kazna

U slučaju da ne postupi po rješenju državnog inspektorata, onda će država o svome trošku povesti radove rušenje, koje će Barbarić morati platiti, dodao je.

“O njegovoj moralnoj i drugoj odgovornosti, to će on sam morati rješavati. (...) O njegovoj poziciji ja niti ne odlučujem, to je, prije svega pitanje za Barbarića, i ja mislim da treba postupiti sukladno rješenju. Ja bih tako napravio”, naglasio je Bačić. 

02. svibanj 2024 19:50