StoryEditorOCM
ForumNA KORZU

Zavjet šutnje u poznatom riječkom kafiću: ‘Sam je otvorio bocu, ispio gutljaj i povratio krv‘

Piše Luka Benčić/JL
9. studenog 2023. - 17:27

U Sladisu, riječkoj tvrtki u čijem je vlasništvu kafić na Korzu u kojem se u subotu navečer otrovao 19-godišnjak nakon što je popio gutljaj mineralne vode s okusom, rekli su nam da nemaju komentara na rezultate vještačenja koje je objavio MUP, piše Jutarnji list. 

A prema tom nalazu, u staklenoj bočici brenda Römerquelle koja mu je bila poslužena pronađena je jako lužnata vodena otopina, dakle sredstvo za pranje i odmašćivanje. Sladis, inače, upravlja s više riječkih kafića, a u tvrtki su rekli da su svi jako potreseni događajem te da su promptno reagirali i odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je stigla u kratkom roku, kao i da stoje na raspolaganju policijskim istražiteljima i Državnom inspektoratu.

image
Franko Colori/Cropix

Policijska istraga još uvijek traje i u PU primorsko-goranskoj rekli su nam da, osim onoga što je priopćio MUP, nikakve nove detalje ne mogu otkrivati. Prema PU PG, policija je reagirala još u subotu, odmah nakon dojave, te su izuzete čaša i bočica iz koje je mladić konzumirao ono što je trebalo biti bezopasno bezalkoholno piće, a policijski istražitelji u kafić su dolazili nekoliko puta.

Prema svjedocima događaja, mladiću je poslužena zatvorena boca mineralne vode s okusom te ju je sam otvorio, natočio i popio mali gutljaj, a odmah nakon toga mu je pozlilo. Ostao je bez zraka, govorio da ne može disati te je povratio krv, a Hitna pomoć po njega je stigla vrlo brzo. U Sladisu kažu da su u kontaktu s njegovim roditeljima i da mu žele brz oporavak.

U riječkom KBC-u rekli su nam samo da se pacijent i dalje nalazi kod njih na liječenju te da mu je stanje stabilno, ali nikakve detalje o njegovim ozljedama ne žele otkrivati. S novinarima ne žele razgovarati niti njegovi roditelji. Kako smo neslužbeno doznali, mladić je zadobio teške ozljede jednjaka i želuca.

image
Franko Colori/Cropix

Ovaj slučaj gotovo je identičan onom koji se u svibnju dogodio Stanku Lakoviću iz Pule, koji je također završio u bolnici s teškim ozljedama jednjaka nakon što je u jednom restoranu u riječkom predgrađu popio gutljaj mineralne vode s okusom istog brenda Römerquelle. Laković je sa svojom pričom u javnost izašao prije mjesec dana, nakon što je u medijima pročitao o slučaju mladića koji se na sličan način otrovao, i to kod Krapine, nakon što je popio nešto što je trebalo biti sok od jabuke. Laković je u međuvremenu angažirao odvjetnicu koja ne želi otkrivati nikakve detalje. U njegovu slučaju policija nije reagirala i izuzela bočicu, tako da nije poznato što je on popio.

 

 

 

28. travanj 2024 17:41