StoryEditorOCM
ForumBIVŠA HRT-OVKA

Iznenadni odlazak reporterke Maje Tanasovski iz emisije ‘Provjereno‘ začudio gledatelje. Novinarka nam otkriva da više nije dio tima Nove TV

Piše Vinko Paić
14. prosinca 2021. - 21:57

Što se točno dogodilo i zašto je iskusna reporterka Maja Tanasovski nakon samo nekoliko mjeseci rada otišla iz emisije 'Provjereno' nije poznato.

Baš kao i s Ivanom Paraždiković, koja je početkom svibnja ove godine šokirala javnost odlaskom iz 'Provjerenog', gdje je dugi niz godina bila urednica i voditeljica, a o razlozima zašto je potpisala sporazumni raskid ugovora nikad nisu govorili ni ona ni Nova TV - tako je i u ovom slučaju.

S Nove TV danas su medijima tek kratko potvrdili, ne ulazeći u konkretne razloge, da Tanasovski više nije dio njihovog tima. Isto nam je kazala i novinarka koju smo prije dolaska u 'Provjereno' gledali kao voditeljicu jutarnjih vijesti na HRT-u u sklopu emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.

image
- Sporazumno sam se razišla s Novom TV, a moj put se treba nastaviti negdje drugdje, kaže Maja.
Marko Todorov/Cropix

- Istina. Nisam više dio tima 'Provjerenog' i otišla sam s Nove TV. Sporazumno smo se razišli. Moj put se treba nastaviti negdje drugdje. Zahvalna sam na prilici i ponosna na priče koje sam napravila. Iako kratko, zaista veliko životno iskustvo. Kolegama s Nove TV želim puno sreće u daljnjem radu, bilo je sve što nam je rekla. Slobodna Dalmacija prva je u kolovozu doznala da Maja prelazi na Novu TV.

- Prema 'Provjerenom' imam osjećaj svojevrsnog strahopoštovanja. Ovo je emisija koja već 14 godina ima kredibilitet i postala je sinonim borbe za pravdu u društvu. Gledatelji se njezinim novinarima i dalje redovito obraćaju i vjeruju u njihovu pomoć kada ih svi ostali iznevjere. Na meni je velika odgovornost opravdati povjerenje koje mi je dato, a istovremeno sam uzbuđena radi novog početka i priča koje me čekaju. Očekujem da će nova sezona nastaviti sa svojom misijom još jače i hrabrije, izjavila je tada Maja.

Tim više čudi što je niti pola godine kasnije napustila 'Provjereno'.

image
Ivana Paraždiković početkom svibnja ove godine šokirala je javnost iznenadnim odlaskom iz 'Provjerenog'.
Marko Todorov/Cropix

Na HRT-u je provela šest godina radeći kao reporterka za Informativni program u emisijama 'Dnevnik', 'Hrvatska uživo', 'Studio 4', 'Regionalni Dnevnik', 'Prizma'..., a bila je urednica i voditeljica 'Zagrebačke panorame' te jutarnjih i večernjih Vijesti. Staložena, britka na jeziku i ugodne boje glasa, odmah je gledateljima zapela za oči i dobivala mnoge komplimente za svoj rad. Također je u Africi provela godinu i pol dana radeći kao slobodna novinarka za hrvatske tiskane medije.

Inače, u posljednje dvije godine iz 'Provjerenog' je također otišlo nekoliko novinara, među njima su Kristian Došen, Maruša Stamać, Kristina Čorak, a posljednji u nizu bili su Ivan Čorkalo i Matina Tenžera. Osim Maje Tanasovski, u emisiju je ove sezone došla još jedna novinarka s HRT-a, Barbara Majstorović Ivezić, koja i dalje ostaje dio tima. Urednik 'Provjerenog' je nakon odlaska Ivane Paradžiković postao Mato Barišić, a voditeljica Ema Branica.

26. travanj 2024 01:27