StoryEditorOCM
ForumUBOJICA JE ŠEPAO

Imamo snimku pokušaja ubojstva Deana Majstorovića: ni nakon četiri mjeseca ne zna se tko je napadač, detalj s videa mogao bi olakšati potragu

Piše Slobodna Dalmacija
29. veljače 2020. - 12:40

Skoro četiri su mjeseca prošla od kad se u Rendićevoj ulici u Splitu, u neposrednoj blizini OŠ "Spinut", dogodio oružani napad na 33-godišnjeg Deana Majstorovića, a splitska policija još uvijek nije otkrila tko stoji iza tog pokušaja atentata.

Imali su, doduše, u međuvremenu pune ruke posla s ubojstvom Karmelina Fistanića u Omišu za što su kazneno prijavili Jerka Pirića, Stipu Ringwalda i Vladu Zolotu te s trostrukim ubojstvom za koje je uhićen i osumnjičen Filip Zavadlav.

Slobodna Dalmacija u posjedu je snimke na kojoj se vidi trenutak u kojem se napadač približava Majstoroviću. Na snimci je primjetno da nepoznati muškarac otežano hoda odnosno kao da hramlje dok pokušava upucati 33-godišnjaka te da baš zbog tog hendikepa ne može dovoljno brzo trčati za žrtvom.

Kako smo tada pisali, nepoznati napadač je bio odjeven u tamnu odjeću i na glavi je imao crnu motociklističku kacigu te je u blizini ulaznih vrata zgrade u kojoj živi Majstorović, a prije početka same pucnjave, najmanje sat vremena stajao i čekao da se ovaj pojavi.

Kad ga je ugledao, a dok je 33-godišnjak išao prema svom automobilu ostaviti kufere, napadač mršavije tjelesne građe počeo mu se približavati.

Došao je nekoliko metara od svoje mete koja ga tada primjećuje i u tom trenutku napadač ispaljuje prvi hitac. Napadnuti se saginje i počinje bježati, a ovaj ispaljuje još dva hica.

Maskirani napadač, dok žrtva panično trči između parkiranih automobila i stabala, još dva puta puca u njegova leđa, no promašuje.

Trčeći dalje prema kraju garaže, 33-godišnjak bježi prema obližnjem kafiću, a napadač ispaljuje još nekoliko hitaca. Kako nije uspio u svom naumu da ga usmrti, bježi i to prema školskom igralištu gdje mu je navodno bio parkiran skuter s kojim je pobjegao.

Majstorović je, nekoliko dana nakon pucnjave, za Slobodnu Dalmaciju kazao kako nudi 10 tisuća eura novčane nagrade onome tko mu pruži bilo koju informaciju koja bi mogla dovesti do otkrivanja počinitelja.

Policija ovaj slučaj vodi kao ubojstvo u pokušaju.

 

08. svibanj 2024 21:47