StoryEditorOCM
ForumPOBJEDA RICCIARDA

Engleski mediji tvrde da je Lewis Hamilton prevario smrt: evo što je u stravičnom sudaru sedmerostrukom prvaku spasilo život

Piše Hina, SN
12. rujna 2021. - 19:35

Australac Daniel Ricciardo u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Italije u Monzi, 14. utrke svjetskog prvenstva formule 1 koju je obilježio sudar Maxa  Verstappena i Lewisa Hamiltona u 26. krugu.

Australcu je to osma pobjeda u karijeri, pri čemu prva u bolidu McLarena, a zanimljivo bila je ovo prva pobjeda za McLaren nakon 3.213 dana.

Sjajan vikend britanske momčadi upotpunio je Lando Norris osvojivši drugo mjesto, dok je treći bio Finac Valtteri Bottas (Mercedes).

- Bilo je i vrijeme - kazao je Australac sa smiješkom.

- Doslovno voditi od početka do kraja, mislim da nitko od nas to nije očekivao. Ne samo da smo pobijedili, već smo osvojili prva dva mjesta, to je suludo - dodao je Ricciardo koji je posljednju pobjedu ostvario u Monacu 2018. vozeći Red Bull.

Utrku je obolježio sudar dvojice vodećih vozača u svjetskom prvenstvu, lidera Maxa Verstappena (Red Bull) i branitelj naslova Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) u 26. krugu, kada je Verstappen sletio na Hamiltonov bolid što je značio kraj utrke za obojicu.

- To se događa kad ne ostavljate prostora - rekao je Verstappen na timskom radiju.

- Sletio mi je na glavu, ali dobro sam. Vidio sam da Max dolazi, pobrinuo sam se da ostavim širinu bolida izvana. U zavoju 1 ja sam bio naprijed, išao sam u zavoj 2, a već idući trenutak je on bio iznad mene. Ne znam što bih rekao - komentirao je udes Hamilton.

"Lewis prevario smrt', naslov je koji vrišti na Daily Mailu nakon Velike nagrade Italije.

- Lewis Hamilton je izbjegao tragediju za koji centimetar nakon što mu je njegov rival Max Verstappen sletio na glavu s bolidom - piše Daily Mail navodeći kako je samo zaštitni sustav Halo spasio sedmerostrukog svjetskog prvaka od ozbiljnih ozljeda.

Riječ je o sustavu koji je ranije spasio i Romaina Grosjeana od težih posljedica, a Hamilton se, srećom, izvukao bez težih posljedica...

Bila je to tek treća od 13 utrka ove sezone u kojoj nije slavio Verstappen ili Hamilton. U preostale dvije pobijedili su Sergio Perez (VN Azerbajdžana) i Esteban Ocon (VN Mađarske).

Nizozemac je zadržao prednost u ukupnom poretku sa 226.5 bodova u odnosu na Hamiltona koji ima 221.5 bodova. Treći je Bottas sa 141 bodom, a zatim slijede Norris (132), Perez (118)...

Iduća utrka je 26. rujna, Velika nagrada Rusije u Sočiju.

Kažnjen Verstappen

Lider svjetskog prvenstva formule 1, Nizozemac Max Verstappen kažnjen je s oduzimanjem tri mjesta na VN Rusije nakon što je proglašen krivim za sudar s Lewisom Hamiltonom u 26. krugu VN Italije.

Suci su saslušali oba vozača i predstavnike ekipa, pregledali video materijale i utvrdili da je bolid 33 (Verstappen) bio dominantno kriv za sudar s bolidom 44 (Hamilton) u zavoju broj 2.”

Verstappen će tako u sljedećoj utrci, VN Rusije u Sočiju, startati s tri mjesta slabije pozicije od one koju izbori u kvalifikacijama

15. studeni 2024 19:29