StoryEditorOCM
ForumODJECI ADRIA TOURA

Đoković poručuje: Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno; za to vrijeme, Zverev krši samoizolaciju i tulumari

Piše Hina, PSD
29. lipnja 2020. - 07:37

Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, objavio je u nedjelju, reagirajući na brojne kritike kojima je izložen zbog zaraze koronavirusom na Adria Touru, metaforičnu poruku da "brodovi ne tonu zbog vode koja ih okružuje" već "zbog vode koja uđe u njih" i povuče ih na dno.

Đoković se, poslije egzibicijskog teniskog turnira u Zadru koji je prekinut nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov objavio da je zaražen koronavirusom, testirao u Beogradu i objavio da je pozitivan na Covid-19, a također i njegova supruga Jelena.

Pojedini profesionalni tenisači i brojni svjetski mediji optužili su organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance, a na meti je prije svih bio teniski broj 1, kojeg se optužuje da svojom pozicijom, kao predsjednik Vijeća igrača na ATP touru, snosi najveću odgovornost.

Nakon niza poruka kojima se prvog tenisača svijeta, po ocjenama u medijima, želi "pribiti na na stup srama", te uvredljivih grafita ispisanih u Splitu kojim se Đokoviću želi da umre od koronavirusa, on je na svom Instagramu postavio metaforičnu poruku.

image
Saša Zverev nakon što je saznao da je Dimitrov pozitivan na koronavirus
Luka Gerlanc/HANZA MEDIA


I dok je Đoković pod svakodnevnim "rafalom" kritika zbog toga što je organizirao turnir i igrao u vrijeme pandemije, Aleksandar Saša Zverev, također sudionik i beogradske i zadarske teniske manifestacije, ne da nije kod kuće, već njemu bliski ljudi i na društvene mreže stavljaju dokaze o zajedničkom provodu.

Srpski mondo.rs portal prenosi da Zverev vrijeme bez profesionalnih mečeva krati - partijanjem. 

I podsjećaju da nije prošlo niti tjedan dana otkako je na društvenim mrežama objavio: 

"Iskreno se ispričavam ako sam nekoga doveo u rizik igrajući na ovom turniru. Pratit ću instrukcije o samoizolaciji koju su propisali liječnici".

19. travanj 2024 14:49