StoryEditorOCM
ForumOBUSTAVA AKTIVNOSTI

Davor Bernardić: "SDP do kraja kampanje više neće održavati skupove i druženja"

Piše JL
26. lipnja 2020. - 19:25

"Socijaldemokratska partija (SDP) do kraja predizborne kampanje obustavlja dio predizbornih aktivnosti i više neće održavati skupove i druženja s članovima stranke i građanima na terenu", potvrdio je u petak Čakovcu predsjednik stranke Davor Bernardić.

Bernardić je kao razloge za takvu odluku naveo je da je sve veći broj zarađenih koronavirusom u Hrvatskoj i da situacija s tim u vezi eskalira. Rekao je da je to jedina moguća odluka SDP-a, kao odgovorne stranke.

"Nastavit će s konferencijama za novinare na otvorenom te komunikaciju s građanima putem društvenih mreža", dodao je Bernardić.

Preporuka je članovima stranke, odnosno kandidatima na listama da, ako su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, svakako odu u samoizolaciju.

Prvi glas o tome da bi SDP zbog novonastale situacije s epidemijom koronavirusa mogao se čuti ranije u petak, a došao je nakon što je potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić otišao u samoizolaciju jer se u ponedjeljak družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u petak je potvrdio da predsjednik stranke Davor Bernardić nije bio u kontaktu sa zaraženim SDP-ovcem Adrijanom Friganovićem ni potpredsjednikom stranke Rajkom Ostojićem, inače bi samoinicijativno otišao u samoizolaciju.

“Primjerom Rajka Ostojića koji je samoinicijativno otišao u samoizolaciju i na testiranje na virus Covid-19 nakon kontakta sa zaraženim stranačkim kolegom Friganovićem želimo pokazati da Restart koaliciji nisu važni mandati nego sigurnost i zdravlje građana”, istaknuo je Vukas na konferenciji za novinare.

Predsjednik Bernardić nije bio u kontaktu ni s Friganovićem ni s Ostojićem jer da je bio, samoinicijativno bi otišao u izolaciju.

24. svibanj 2024 18:19