StoryEditorOCM
ForumVIDEO: 'TO JE TO, NAJE*** SMO'

Crne kutije otkrile kakva se drama odigravala u pilotskoj kabini aviona u strašnoj nesreći u kojoj je poginula 71 osoba

Piše JL
7. ožujka 2018. - 13:23
avion11111

Posljednje riječi pilota ruskog zrakoplova koji se 11. veljače srušio ubrzo nakon polijetanja iz moskovske zračne luke Domodedovo otkrivaju pravu dramu u pilotskoj kabini.

- To je to, naj*** smo, rekao je pilot.

Audio snimke iz pilotske kabine zrakoplova Saratov Airlinesa na letu 703 otkrivaju posljednji razgovor kapetana Valerija Gubanova i njegova kopilota Sergeja Gambarjana.

Prema transkriptima koje je objavio ruski RBK, Gubanov je svome kopilotu u trenucima dok su pokušavali spirječiti tragediju rekao da pokuša zadržati visinu umjesto što dopušta propadanje aviona.

- Ja sam shvatio da želiš... ali umjesto toga avion pada, rekao je Gubanov.

 

- Zašto padamo? Kamo? Diži se! Diži se!, zagrmio je na kopilota.

Audio snimka završava s riječima: 'To je to, najeb** smo.'

RBK je potvrdio da su došli u posjed autentične snimke uz pomoć izvora u Federalnoj agenciji za zračni promet i Međudržavnom zrakoplovnom povjerenstvu.

Prošloga mjeseca istražitelji su izvijestili da je uzrok nesreće propust pilota da aktivira grijanje na uređaju za mjerenje tlaka, što je rezultiralo prikazivanjem netočnih podataka o brzini leta.

Međudržavno zrakoplovno povjerenstvo je nakon proučavanja podataka iz crne kutije, zaključilo da se nesreća dogodila jer su piloti vidjeli različite podatke o brzini zrakoplova.

Ruski zrakoplov koji je letio iz Moskve za Orsk prema unutrašnjosti Rusije srušio se samo nekoliko minuta nakon polijetanja.

Vlasti su potvrdile da nije bilo preživjelih, poginulo je 65 putnika i šest članova.

Ostaci zrakoplova Antonov An-148 pronađeni su na području udaljenom 40 kilometara od zračne luke.

09. svibanj 2024 04:13