StoryEditor
ĐiradaNULTA EMISIJA ZA SVE

Započelo je obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a EDIC Zadar pridružuje se događanju akcijom „Stepenicama do posla“

Piše Edic Zadar
21. rujna 2020. - 11:21
EDIC Zadar

Započelo je obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a EDIC Zadar pridružuje se događanju akcijom „Stepenicama do posla“.

Svake godine od 16. do 22. rujna ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

Europski tjedan mobilnosti pruža idealnu priliku za prezentaciju održive mobilnosti lokalnim stanovnicima i objašnjenje izazova s ​​kojima se gradovi suočavaju. Sudjelovanje u kampanji gradovima pruža priliku približiti građanima prednosti izbora ekološki prihvatljivijeg prijevoza kojim bi se ostvario napredak u smjeru što kvalitetnije mobilnosti u Europi.

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente: tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti te “Dana bez automobila” koji se održava 22. rujna i predstavlja centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Organizacijom događanja „Stepenicama do posla“ EDIC Zadar bit će dio europske mreže aktivnosti.

EDIC Zadar poziva sve koji to mogu da na putu do posla koriste javni prijevoz, hodaju ili bicikliraju. Simboličnom akcijom „Stepenicama do posla“ u utorak 22. rujna 2020. godine na jednostavnom primjeru korištenja stepenica umjesto dizala, pokazat će se kako alternativa postoji. Sve koji se toga dana u vremenu od 7 do 9 sati u poslovnoj zgradi na adresi Put Murvice 14 odluče koristiti stepenice umjesto dizala čeka simboličan poklon.

Pozivamo sve da se sličnim akcijama pridruže u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Izdvojeno

27. listopad 2020 13:00