StoryEditor
ĐiradaODLIČNA STVAR

Sutra uživajte u Punta Bajlo „Deep Water Solo“: natjecanju u brzinskom penjanju gdje svaki uspon završava sigurnim padom u more

Piše Zadarski.hr
24. lipnja 2021. - 12:34
Bozidar Vukicevic/Cropix

Sutra, u petak 25. lipnja, s početkom oko 16:30 Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva „Paklenica“, organizira četvrto Punta Bajlo „Deep Water Solo“ natjecanje u brzinskom penjanju.

Disciplina penjanja koja se, u nedostatku hrvatske inačice, naziva „Deep water solo“ podrazumijeva slobodno penjanje na vertikalnim ili prevjesnim liticama iznad mora (ili jezera, rijeke) gdje svaki uspon završava sigurnim padom u more, a od opreme penjač koristi samo cipele za penjanje, tzv. penjačice.

U petak na stijenama Punte Bajlo natjecatelje očekuje penjački smjer koji traverzira stijenu iznad mora u dužini od oko 50 m i maksimalne visine 3 metra, a natjecatelji će biti rangirani prema vremenu prolaska smjera i to u dvije kategorije – muški i ženski. Samo natjecanje je pogodno kako za rekreativce tako i naprednije penjače.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Osim nabrijanih penjača dobrodošli su i svi zainteresirani ne-penjači dati podršku natjecateljima i pridružiti se na popratnom programu koji uključuje slack-line, hranu, piće i dobru glazbu. Vidimo se!

Veliko hvala sponzorima: IGLU ŠPORT, BRLOG, BARBA FRANE BARBER SHOP, RESTORAN DINKO (Starigrad), ZANATSKA RADNJA LAURANA.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
04. kolovoz 2021 15:45