StoryEditorOCM
ĐiradaBUDI KAO PROFIĆ

Radionica fotografije u sklopu ZadrugArt: usavrši umjeće fotografije s zadarskim, ali i svjetskim umjetnikom - Aleksandrom Bonačićem

Piše Zadarski.hr
21. rujna 2020. - 19:45

I ove godine, u sklopu kulturno umjetničkog programa projekta ZadrugArt, imate priliku usavršiti umjeće fotografije s zadarskim, a i svjetskim, umjetnikom Aleksandrom Bonačićem!

Ovogodišnja radionica fotografije temelji se na formi prošlogodišnje, koja se pokazala idealnom s obzirom na vremensku ograničenost.

Radionica će tako trajati četiri aktivna dana počevši od četvrtka 24.09. kad će se polaznici okupiti u 18 sati u multimedijalnoj dvorani GKZD na uvodu i dogovoru oko izvedbe radionice snimanjem na terenu te finalne obrade fotografija.

Tematski bit će govora o dvije teme – uličnim portretima i ljudima u odnosu na urbani prostor je svjetlu i sjeni kod promišljanja crno bijelog kadra.

Raspored radionice je sljedeći:

1. dan, četvrtak, 24.09. 18 – 19 sati, uvodni sat, upoznavanje i planiranje terenskog rada.

2. dan  subota, 26.09.  10 – 12  h, sastanak ispred GKZD u 10,00 uz upute odlazak na teren s aparatima oko vrata. Tema prvog dana je „Ulični portreti/ljudi u odnosu na urbani prostor“

3. dan nedjelja, 27.09.  10 – 13 h, sastanak ispred GKZD u 10,00  te, uz pokoju novu uputu, odlazak na teren. Tema drugog  dana je „Svjetlo/sjene C/B promišljanje kadra“

4. dan petak, 02.10. 18 – 20 sati u multimedijalnoj dvorani GKZD prikazivanje radova i diskusija.

Prijaviti se možete putem online obrasca: https://rb.gy/06c3mu

Zbog specifičnosti radionice i epidemiloških mjera prima se 10 polaznika, svih dobnih skupina, a uz osnovno znanje fotografiranja nužno je ponijeti svoju opremu.

Vidimo se u četvrtak od 18 h!

O voditelju radionice: Aleksandar Bonačić živi i radi u Zadru. Fotografijom se aktivno bavi 20- tak godina što je rezultiralo s osamnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je, između ostalih, likovne udruge "Zadart" i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama.

23. travanj 2024 23:21