StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK NA PROGRAMU

Predstava Drame plus i HNK Zadar "Istraga: slučaj Mersault", u režiji Vinka Radovčića

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2022. - 13:45

U petak, 18. veljače, u 20 sati je na programu HNK Zadar predstava Drame plus i HNK ZADAR, "ISTRAGA: SLUČAJ MERSAULT" u režiji Vinka Radovčića.

U predstavi igraju Nika Radetić, Adam Zrilić, Ana Antunović, Anuška Priska Klapan, Anja Lukić, Gabrijela Šuljić, Iris Vicić, Lucija Jović, Luna Mikulec, Mareta Torbarina, Matej Mitraković, Tijana Mandić, Tomislav Šango, Tonka Bušić, Tonka Klarin, Vito Sikirić.

Slučaj Mersault je predstava koja prateći radnju romana Stranca Alberta Camusa, prikazuje Glumca u pokušaju pronalaska svoje uloge i Redatelja u želji da spasi kazališni projekt pred financijskim krahom. Suočavajući se vlastitim nesigurnostima i nedoumicama, Glumac u sebi pronalazi Mersaulta, a Redatelj shvaća da će uspješno privesti projekt kraju. Sve to, međutim, ne dolazi bez cijene.

Predstava se u tom kontekstu pored autorske interpretacije Camusovog najpoznatijeg djela bavi stanjem i situacijom kazališnih umjetnika u okolnostima epidemije, čestim problemima s kojima se susreću unutar projekta, (ne)mogučnošću da ujednače vlastita očekivanja s objektivnim mogućnostima te u prvi plan stavlja pitanje glumačkog pronalaska uloge: Kako glumiti nešto što nismo osjetili? Mihovil Rismondo

Predstava je u Mozaik pretplati i u slobodnoj prodaji na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati te na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.

28. travanj 2024 00:00