StoryEditorOCM
Đirada‘INCIJATIVA‘

Povratnici i strani doseljenici koji su odlučili doći živjeti u Hrvatsku okupit će se u Zadru, a na Pozdravu Suncu napravit će i zajedničku fotografiju

Piše Zadarski.hr
14. siječnja 2023. - 09:17

Inicijativa Povratnik uz potporu Inicijative Slobodni zajedno - Zadar u nedjelju, 15. siječnja, u 14 sati na trgu ispred zadarske katedrale, povodom blagdana Sv. Stošije, organizira upoznavanje i druženje povratnika i stranih doseljenika koji su u posljednjih nekoliko godina odlučili doći živjeti u Hrvatsku.

Nakon 15 sati okupljeni će krenuti prema poznatoj turističkoj atrakciji Pozdrav Suncu i tamo će napraviti zajedničku fotografiju, kako bi u svijet poslali lijepu razglednicu - ‘Pozdrav iz Zadra’.

U sklopu programa, u ponedjeljak, 16. siječnja, u 12 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru dr. sc. Tomislav Sunić održat će predavanje pod nazivom "Metoda Nove inkvizicije - liberalni higijenski novo - govor, nova vrsta političke represije‘‘.

Tomislav Sunić hrvatski je politički pisac, prevoditelj, aktivist, diplomat i bivši profesor. Vanjski je suradnik na Fakultetu hrvatskih studija. Na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu magistrirao je politologiju 1985., a doktorirao u Santa Barbari 1988. godine. Do 1993. radi kao profesor političkih znanosti u Americi. Podučavao je na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Sveučilištu Kalifornije i Juanita Collegeu u Pennsylvaniji.

Nakon toga vratio se u Hrvatsku. Aktivno sudjeluje u promicanju hrvatskog pitanja u inozemstvu, a također je bivši suradnik emigrantskih časopisa Nove Hrvatske i Hrvatske revije.

Autor je više knjiga na engleskom i francuskom jeziku, kao i brojnih eseja na hrvatskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku iz područja politologije, filozofije, književnosti i jezikoslovlja.

28. travanj 2024 09:35