StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Pogledajte "Najgoru osobu na svijetu", priču o potrazi za ljubavlju i smislom u suvremenom Oslu: von Trierova kritika modernog i otuđenog društva

Piše Zadarski.hr
8. veljače 2022. - 08:43

Jasmila Žbanić nas je dobrano emotivno uzdrmala uz svoju potresnu dramu ''Quo Vadis, Aida?'', a niz fantastičnih festivalaca nastavljamo već u srijedu 09. veljače uz komičnu dramu ''Najgora osoba na svijetu'' proslavljenog danskog autora Joachima von Triera.

Julie uskoro navršava tridesetu i život joj je u rasulu. Zapustila je svoje talente, a veza sa starijim i uspješnim Akselom više je ne ispunjava. Kada na zabavi upoznaje mladog i šarmantnog Eivinda, Julie prekida s Akselom i baca se u novu vezu kako bi dala vjetar u leđa svom ustajalom životu.

No shvatit će da je za neke životne odluke ipak prekasno.

Nakon jednokratnog izleta u svijet dokumentarnog filma, jedan od najznačajnijih europskih, ali i svjetskih redatelja današnjice Joachim von Trier vratio nam se s komičnom dramom ''Najgora osoba na svijetu'' i iznova osvojio kritiku i publiku. Priča o potrazi za ljubavlju i smislom u suvremenom Oslu svojevrsna je kritika modernog i otuđenog društva u kojem mnogi, u ovom slučaju djevojka Julie, ostavljaju duboke emocionalne ožiljke osobama koje im nude bezuvjetnu ljubav, a toga bivaju svjesni tek kada je prekasno.

Izuzetno režiran, napisan i odglumljen (prednjače briljantna Renate Reinsve i Trierov 'kućni glumac' Anders Danielsen Lie), Trierov najnoviji film s lakoćom je postao favoritom publike i žirija festivala koji su među ostalom nagradili talent glavne glumice priznanjem u Cannesu ili nominacijama na Europskim Filmskim Nagradama, odnosno, 'BAFTA-ma'.

''Najgora osoba na svijetu'' na rasporedu je u srijedu, 09. veljače u 19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar! Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:30 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

27. travanj 2024 12:53