StoryEditorOCM
ĐiradaNOVA GASTRO PRIČA

Perspektivni chef Ivan Tartaro potpisuje novi brunch koncept u zadarskom hotelu

Piše PROMO
16. svibnja 2023. - 22:03

Nova gastro priča, lokalna, ali sa svjetskim potpisom predstavljena je u zadarskom hotelu A‘mare.

Istoimeni restoran od kraja svibnja svakodnevno će imati brunch ponudu. Chef Ivan Tartaro osmislio je koncept Brunch menija koji je dio priče u kojoj ljubav i strast prema namirnici pružaju gostima u periodu ranog ručka i kasne marende.

Gdje s modernim pristupom prezentiraju jela koja se uklapaju u priču "Naša Spiza".

Ovaj brunch razlikuje se po tome što se bazira na potpuno drugačijoj obradi jela koja inače nisu često viđena na menijima. Od Sourdough kruh programa, domaćih peciva i zimnice, termičke obrade pod pekom i na otvorenoj vatri. Može se reći da je brunch meni uvid u trenutni a la carte meni u kojem sa strahopoštovanjem prema namirnici pokazuju ljubav prema hrani.

Stavke mijenjaju bazirano na sezoni i pristupačnost namirnice na tržnici, promoviraju lokalno, iskreno i inovativno. Od fermentiranih do od ležernih proizvoda, karta stavlja naglasak na ključnu rečenicu "From farm to table".

image

Ivan Tartaro

F.Šimićev/Slobodna Dalmacija

Mladi chef Ivan Tartaro o kojem smo već pisali, rođen je u Queens‘u u Americi. Nakon srednje škole pokrenuo je svoju gastro karijeru. Radio je po malim restoranima na Manhattanu. S vremenom shvaća da je gastronomija njegov poziv. Kulinarstvo i hrana su postali su njegov univerzalni jezik kojim je gostima mogao izraziti svoju kreativnu strast i ljubav prema namirnici. Upisao je u French Culinary Institute, školu koja je povezana s Culinary Institute of America. Praksu je pak odradio po restoranima s Michellinovim zvjezdicama, po tapas barovima i hotelima. 

Multifunkcionalni prostor A‘mare bara, lounge prostora i restorana proteže se na 350 m2. Samo ulaz odaje dojam da se radi o mjestu koje je otvoreno prema svima. Njegova izvedba jednako je privlačna i za danjeg svijetla kao i noću. Spoj industrijskog dizajna, izvrsnih rasvjetnih rješenja i mnoštva biljaka pravo je osvježenje Trgu koji tek čeka neku svoju novu priču. Jednom kad uđemo u sam prostor, našu će pažnju privući 8-metarski bar, čiji je gornji dio napravljen od microtopping materijala poput betona, koji zajedno s restoranom osvjetljava čak 118 lampica te 24 velika bijela lustera. Rješenja drvenih polica, kao i kombinacije željeza te ostalih materijala ovaj prostor čine izvrsnom cjelinom.

image
F.Šimićev/Slobodna Dalmacija
01. lipanj 2024 15:55