StoryEditorOCM
ĐiradaSVJETSKA PREMIJERA

Pariški ‘Dialogos‘ na scenu postavlja glazbenu predstavu prema tekstu Marina Držića; uprizorit će se u utorak u crkvi sv. Donata

Piše Zadarski.hr
11. srpnja 2022. - 15:05

Nakon svečanog otvorenja 62. Glazbenih večeri u Sv. Donatu slijedi ciklus Suvremenost rane glazbe koji umjetnički od prošloga ljeta osmišljava i vodi Katarina Livljanić, a otvara se novim projektom Hekuba, u utorak 12. srpnja u 21 sat u crkvi sv. Donata.

Radi se o svjetskoj premijeri do sada najambicioznijeg programa uglednoga pariškog ansambla Dialogos, glazbenoj predstavi Hekuba, prema tekstu Marina Držića i Lodovica Dolcea, u kojoj se, u izvedbi ansambla Dialogos pod vodstvom Katarine Livljanić i Kantadura pod vodstvom Joška Ćalete, u režiji Sande Hržić, svevremenska snaga grčkog mita susreće s venecijanskom renesansnom finoćom i hrapavom silinom Dalmacije na pragu Otomanskoga carstva.

Riječima umjetničke ravnateljice Livljanić, ciklus Suvremenost rane glazbe predstavlja mnogo više od nekoliko koncerata - on predstavlja važan korak povjerenja u zadarsku publiku kojoj želimo predstaviti ono najbolje, no i najkontroverznije i najprovokativnije što u svijetu rane glazbe danas postoji.

Ulaznice za koncerte Glazbenih večeri u Sv. Donatu su dostupne na adresi kuzd.mojekarte.hr kao i na info pultu II palače, svaki dan osim nedjelje od 11 do 13 i 19 do 21. Na dan koncerta blagajna radi od 11 do 13, te ispred koncertnog prostora od 20 do 21.

29. travanj 2024 08:36