StoryEditorOCM
ĐiradaADVENT U PETAK NAVEČER:

Nastupa vječna grupa Forum

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2016. - 11:23
grupa_forum-040815

Nije lako opstati na estradi 30 godina, a još je teže cijelo to vrijeme biti prepoznatljiv i svoj. Zadarska grupa „Forum“ uspjela je tijekom tri desetljeća rada pružiti svojoj vjernoj publici ono što je najvažnije – iskrenu i dobru glazbu. Možda je upravo zato i najprepoznatljivije lice „Foruma“ – sjajni vokal Davor Pekota – prigodom obljetničkog koncerta prošle godine na Forumu umjesto žala za proteklim vremenima ponudio – sentiment s osmijehom.

„Bilo je lijepih trenutaka, puno kilometraže, puno nastupa, puno svirki, snimanja, anegdota, veselih i nešto malo sjetnih. Ali sve je bilo jako lijepo. Zapravo je život glazbenika vrlo lijep i zanimljiv život“, kazao je tada Pekota ilustrirajući misao sadržanu u jedinstvenom glazbenom zvuku „Foruma“, a to je samo jedan od razloga zbog kojega mnogi vole ovaj zadarski band.

Nije ih doma bilo neko vrijeme, ili bolje je reći kako su svirali na drugim mjestima. „Bili smo malo okolo. Na Visu smo imali veliku feštu“, kaže nam frontman „Foruma“ najavljujući večerašnji koncert na Trgu Petra Zoranića. Za grupu koja je svirala valjda tisuću puta u Zadru, teško je kazati kako je riječ o povratničkom nastupu, a još teže „prodati“ priču o samo još jednom u nizu nastupa. Ako je itko poetikom približio Kalelargu ostatku svijeta i stvorio Zadar u zvuku, onda je to – uzIvčića, Grdovića i Bralića – svakako Pekota i njegov „Forum“. 

„Zaista smo puno svirali u Zadru, ali uvijek s dobrim osjećajem. Tako je i sada. Osjeća se blagdansko raspoloženje, pa nam je želja malo pridonijeti takvom duhu“, dodaje zadarski pjevač. Uhvatili smo ga jučer na putu u Zagreb kamo je pošao na koncert svoje kćerke. Svira li, ili pjeva? – pitali smo Pekotu.

„Pjeva. Ovo je koliko roditeljska obaveza toliko i zadovoljstvo“, kaže. A o kakvom zadovoljstvu govorimo kada je riječ o večerašnjem nastupu?

„Bit će nam iznimno drago nastupiti, jer je ove godine Advent u Zadru zaista lijep. Turistička zajednica jako se potrudila; puno je više punktova s događajima, samih događaja i zabave. Eto i nas u tom veselju“, poručio je čovjek čiji glas jednako uvjerljivo interpretira Sinatru, evergreenstandarde od Dean Martina, Paula Anke ili „The Plattersa“, do autorskih pjesama kojima su osvojili domaću glazbenu estradu. 

„Imamo svoj repertoar koji ćemo svirati i neke prigodne božićne standarde. Prije svega, bit će puno dobre glazbe“, zaključio je Pekota. Ima li bolje pozivnice?

Grupa „Forum“, Trg Petra Zoranića, petak 23. prosinca od 21 sat.

16. lipanj 2024 11:58