Pred nama je treće izdanje Blue Fish Festivala u Kalima koji je prošle godine nadmašio naša očekivanja. Održat će se na punti Artine 23. i 24. lipnja, od 17.30 sati.
Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.
Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko @ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Jedan dan gostovati će i kuhar Saša Began iz zadarske Foše.
Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Za dva kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.
Ponovno će biti sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna, te koktel kutak.
Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak pjeva Marko Pecotić i Silvia Dvornik, a drugi dan koncert će održati mladi Adi Šoše iz susjedne BIH-e.
Zaintereseranima su dostupne trajektne i brodske linije Zadar- Preko. Do mjesta događanja samo pola sata pješke od trajektne luke ili s taxi boatom.