StoryEditorOCM
ĐiradaVIRTUALNA IZLOŽBA

Muzej antičkog stakla po prvi put od 2010. godine zbog epidemije neće otvoriti božićnu izložbu, ali pogledajte na internetu “10 Božića u MAS-u”

Piše Jadranka Belevski
21. prosinca 2020. - 12:08

Muzej antičkog stakla u Zadru već godinama sudjeluje u obilježavanju raznih prigoda poput Noći muzeja, uskršnjih blagdana, Dana MAS-a, Međunarodnog dana muzeja, ljetnih dana otvorenih vrata, Dana grada Zadra te s posebnom pažnjom Adventa i Božića. Kako je aktualna pandemija primorala i muzeje da svoje brojne aktivnosti presele u virtualni svijet, tako je i Muzej antičkog stakla u Zadru, još u svibnju ove godine svoju 11. godišnjicu proslavio na webu prvom virtualnom izložbom „10 dana, 10 godina.“ Ta je izložba pripremljena iz dokumentacijskih fondova MAS-a te je prikazala sve bogatstvo održanih programa u 11 godina rada Muzeja.

Muzej antičkog stakla u Zadru ovog Božića 2020., nažalost, po prvi put od 2010. godine, zbog loših epidemioloških prilika neće otvoriti božićnu izložbu, niti održati božićni koncert, pa je božićna virtualna izložba pod nazivom „10 Božića u MAS-u“ način da obilježimo ovo posebno doba godine i prisjetimo se prošlih Božića u MAS-u. Ova izložba je druga u ciklusu virtualnih izložbi Iz dokumentacijskih fondova Muzeja antičkog stakla u Zadru, koje priprema Odjel za dokumentaciju MAS-a i autorica izložbi: Jadranka Belevski, viši kustos dokumentarist.

image
10 Božića u MAS-u
Mas

Virtualna izložba „10 Božića u MAS-u“ prikazuje 10 božićnih izložbi održanih u MAS-u uz brojne i raznovrsne programe koje je Muzej antičkog stakla u Zadru pripremao za posjetitelje svih generacija. Održano je i 10 božićnih koncerata te 7 božićnih radionica za javnost, vrtiće i osnovne škole.

Iako je Muzej tijekom godina okupio značajan broj vjernih pratitelja svih događanja, ipak se može primijetiti da se adventski programi u Muzeju antičkog stakla u gradu Zadru prate s posebnom simpatijom, stoga će nas ova virtualna izložba „10 Božića u MAS-u“ na vizualno dojmljiv način prisjetiti svih tih božićnih izložbi, radionica i koncerata kroz fotografije, plakate izložbi te umjetnine sakralne tematike, koje su nakon tih izložbi darovane za Zbirku donacija suvremenog umjetničkog stakla MAS-a. U duhu radosnog iščekivanja Božića, strpljivo iščekujemo i kraj pandemije i povratak svih muzejskih programa u punom sjaju te naših starih i novih posjetitelja.

16. travanj 2024 09:54