StoryEditorOCM
ĐiradaCLUBTURE FORUM​​

Juraj Aras, Dina Bušić, Krešimir Krolo, Željka Tonković i Mario Županović na javnoj tribini "Zajednica (bez) suvremene umjetnosti, kulture i mladih"

Piše I.I.
26. rujna 2023. - 21:13

Idući tjedan, u četvrtak (5. listopada 2023), u sklopu 16. Clubture Foruma održava se javna tribina "Zajednica (bez) suvremene umjetnosti, kulture i mladih". Javna tribina održava se u Kneževoj palači, točnije u Multimedijalnoj dvorani s početkom u 17.30 sati. 

- Zadar nikada nije imao tradicionalni centar za kulturu, no u njemu su postojali prostori koji su funkcionirali kao mjesta okupljanja zajednice, gdje su se stvarala i producirala događanja u različitim umjetničkim područjima, gdje su se u aktivnosti kao korisnici i proizvođači mogli uključiti svi zainteresirani. Zadar je u tim prostorima već imao društveno-kulturne centre, koje tek danas prepoznajemo pod tim nazivom, a iza njih je stajala snažna nezavisna kulturna scena. Gdje su ti prostori i gdje je ta scena danas? Povodom objave studije "Kultura (bez) zajednice: Prema društveno-kulturnom centru u Zadru" (2022) s autorima studije, akterima scene i predstavnicima Grada razgovaramo o potrebama i izazovima zadarske nezavisne kulturne scene, naveli su organizatori u opisu događaja na kojem sudjeluju Juraj Aras, Dina Bušić, Krešimir Krolo, Željka Tonković Mario Županović, dok tribinu moderira Matija Mrakovčić.

Događanje se provodi u sklopu 16. Clubture Foruma koji organizira Savez udruga Klubtura. Clubture Forum podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Više na: https://www.facebook.com/events/849663026868730

29. lipanj 2024 04:24