StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERNJA SCENA

Isječak iz mizerije radnog dana: Roko Nakić pokazat će vam kako izgleda ‘Najnormalniji od svih dana‘

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2023. - 13:35

Predstava  autora i izvođača Roka Nakića ‘Najnormalniji od svih dana‘ bit će izvedena u sklopu Večernje scene Kazališta lutaka Zadar u četvrtak, 15. lipnja, s početkom u 20 sati.

‘Čovjek radi da bi zaslužio dokolicu, a dokolica ima samo jedan smisao: da se izađe iz rada. Pakleni krug.‘

Ovim citatom francuski teoretičar Henry Lefebvre započeo je dekonstrukciju svakodnevice kao osobnog i kolektivnog fenomena. Ona je svo ono nedefinirano vrijeme koje nam prolazi u isto tako nedefiniranim radnjama. A kako izgleda najnormalniji od svih dana? Koji proživljavamo svaki dan, uvijek iznova… od kojeg nema bijega.

Ova predstava prikazuje isječak iz mizerije radnog dana neimenovanog protagonista koji pokušava zadržati prisebnost u vrtlogu svakodnevice, ali čija se nejaka ličnost drobi pod pritiskom te polako gubi svaki dodir sa stvarnim svijetom.

Nastala je kao završna diplomska predstava na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku pod mentorstvom redatelja Jasmina Novljakovića. Trajanje je 45 min. Riječ je o produkciji "Trećeprostora", mentor i sumentor su Jasmin Novljaković i Alen Čelić.

Roko Nakić izvedbeni je umjetnik koji i u ovom autorskom projektu kombinira sve dostupne izvedbene elemente i tehnike kako bi stvorio višedimenzionalni i opipljiv prikaz začudnog iskustva ‘obične svakodnevice‘. Roko Nakić autor je i izvođač u brojnim performansima i predstavama vizualnog i neverbalnog teatra. Sudjelovao je na više domaćih i stranih kazališnih festivala.

28. travanj 2024 16:16