StoryEditorOCM
ĐiradaNOVE GLUMAČKE SKUPINE

‘Drama plus‘ poziva sve zainteresirane na upise u novom kazališnom programu

Piše Zadarski.hr
2. rujna 2022. - 15:24

Drama plus poziva sve zainteresirane na upise u glumačke skupine u novom kazališnom programu za 2022. i 2023. godinu. Program dramske radionice Drame plus odvija se u dvije skupine: u Maloj drami (djeca +7 godina), te u Velikoj drami (+14 godina), tri puta tjedno. Upisi i programi odvijaju se u Zadarskom dramskom centru, Molatska 9. Kazališni program igra se u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i u Kazalištu lutaka Zadar.

Upisi se vrše putem ispis e-pošte: uzkudramaplus@gmail.com ili na sljedeći kontakt telefon voditelja: +385 98 779 703.

Polaznici Velike drame do kraja ove godine reprizno će odigrati dvije uspješnice iz ovogodišnjeg programa koji nosi naziv „Svijet postoji i negdje drugdje: u kazalištu!“.

Prva je na redu Žižekova „Antigona“, a druga jest Kafkin „Proces“. Predstave će se odigrati pred zadarskom publikom u HNK - u Zadar. Novi dramski naslovi na kojima će raditi polaznici Velike drame u sljedećoj godini jesu Krležina „Legenda“ i Lorcina „Publika“, a za kraj godine polaznici će raditi na predstavi „San Ivanjske noći“ Williama Shakespearea.

Ove godine na sceni HNK - a Zadar polaznici Male drame izvest će premijerno predstavu “Djevojčica iz Afganistana” kanadske autorice Deborah Ellis u adaptaciji zadarske dramatičarke Antonele Tošić, a reprizno ćemo ponovno gledati “Zvjezdano dijete” Vane Kosturanova u režiji Vinka Radovčića, voditelja dramskih radionica Drame plus.

Za sljedeću godinu najmlađi polaznici počet će s radom na mjuziklu “Mali princ” koji će nastati u produkciji Drame plus i Glazbenog studija Libreto.

06. svibanj 2024 00:46