StoryEditorOCM
ĐiradaZABAVE ZA VIKEND NEĆE NEDOSTAJATI

Donosimo pregled kulturnih i zabavnih događanja u Zadarskoj županiji

Piše I.I.
20. srpnja 2018. - 22:01
Luka i igara

Zabave za vikend u Zadarskoj županiji neće nedostajati. U subotu i nedjelju na repertoaru ljetnih događanja može se pronaći za svakoga po nešto, od igara, sajmova autohtonih proizvoda, do koncerata. Pa krenimo redom...

SUBOTA

U sklopu VAK”AN”ZA Music Festival Weekenda u subotu u 21.30 na zadarskoj rivi, točnije na mulu, nastupa grupa Pavel. Urbani moderni bend koji je jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova tog žanra u Hrvatskoj.

Q-bar će u subotu ugostiti poznatog zadarskog DJ I producenta Andreja Božića aka Andrologic. U pripremi je velika cjelonoćna elektronska poslastica za sve posjetitelje. Svirka započinje u ponoć.

U Pridrazi vas očekuje 19. susret kulturno umjetničkih društava "Dalmacijo, Pridragu ti ljubim". U 21 sat u sportskom centru Mile Čuline- Bulin svoje performanse izvest će KUD-ovi iz Bjelovara, Sinja, Lišana Ostrovičkih, Bibinja, Vrane, Pridrage, Ražanca, a svi posjetitelji moći će uživati u besplatnim dagnjama.

U Turnju se isto sprema fešta jer se u večernjim satima očekuje nastup grupe "Hot staff".

U Ninu će okupljene na Višeslavovom trgu zabavljati Combo Blues Band s početkom u 21 sat.

Ni zadarsko zaleđe ne zaostaje za kulturnim manifestacijama pa će se tako na atraktivnoj lokaciji vidikovac Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero ovu subotu i nedjelju s početkom u 18 sati, petu godinu za redom, održati poznati Sajam lokalnih proizvoda ''Luka i igara”. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s pripremom i pečenjem prisnaca – autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara te kruha ispod peke. Neće nedostajati pjesme ni plesa za što će se pobrinuti KUD Vrana koji će predstaviti tradicijske plesove i pjesme tog kraja, a zabavu će dodatno začiniti zadarski bend Shine u subotu, dok će se u nedjelju za dobru atmosferu pobrinuti klapa Fumada.

NEDJELJA

Od nedjelje na zadarskom sveučilištu po prvi puta u Hrvatskoj započinje ICC KAMP 2018. ICC (International Camp on Communication and Computer)je kamp gdje slijepi i slabovidni mladi u dobi od 16 do 21 godina svakodnevno aktivno sudjeluju u radionicama na kojima razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine s ciljem lakšeg uključivanja u život zajednice u kojoj se obrazuju, žive ili rade.

Nedjelja je rezervirana za 58. Glazbene večeri u Sv. Donatu. S koncertom “ples na vulkanu” nastupit će gudački kvartet Henschel s početkom u 21 sat.

Na Poljani Šime Budinića koncert će odražati Đani Stipaničev i Renata Sabljak. Đani i Renata snimili su duet "Ako nam ljubav preživi noć" kojeg ćete moći poslušati na koncertu koji počinje u 21 sat.

U Biogradu na Moru se u Ribarskoj luci sprema koncert. Cabaret band nastupit će s početkom u 21 sat.

Sv. Filip i Jakov će u nedjelju postati središte zabavnih igara. Naime, na malom će se igralištu u 19 sati održati manifestacija "Berekini i farabuti", a očekuje vas puno smijeha, zabave i pozitivne energije gdje se natjecatelji druže i igraju… Nakon zabavnih igara gosti mogu uživati u nastupu "Lito Folklora" u 21 sat ispred stare škole.

U Ninu sve posjetitelje očekuje prava modna poslastica jer će reviju reviju održati dizajnerica Mina Petra i Etno Tine. Etno kolekcija "Materina priča" održat će se na Ljetnoj pozornici u 21 sat. Kolekcija obuhvaća etno kreacije nadahnute vrijednostima hrvatske kulturne baštine koje se nalaze pod posebnom zaštitom organizacije UNESCO (Sinjska alka), kao i vrijednostima dalmatinske nematerijalne i prirodne baštine.
 

16. travanj 2024 01:19