Bistro „Pjat“ poznat je po svojoj originalnoj gastronomskoj ponudi. Vrhunski spremljena i dnevno svježa domaća spiza, riblji i mesni specijaliteti pripremljeni s umijećem i ljubavlju dočekat će vas u intimnom prostoru bistroa „Pjat“. Ove zime u sklopu manifestacije Đir po gradu „Pjat“ je pripremio posebnu ponudu menija od bakalara. U „Pjata“ već od danas na meniju možete naći 15-ak vrsta bakalara pripremljenih po različitim recepturama, zaista bogat izbor koji će zadovoljiti i gurmane najistančanijeg nepca. Pripremat će se razni recepti od sviježeg i sušenog bakalara. Ljubitelji ove cijenjene ribe koja obiluje proteinima, bjelančevinama i omega tri masnim kiselinama mogu uživati „do mile volje“ u ovoj deliciji budući je bakalar niskokalorična namirnica.
Počnimo sad s „Bakalarom u Pjatu“... sve do Badnjeg dana uvijek će na meniju biti juha od bakalara uz nekoliko predjela: bruschette s bakalarom, hladne salate od friškog i sušenog bakalara, paštete i razni namazi od bakalara, tjestenina s bakalarom, fritule s bakalarom, i glavnih jela: brudet od bakalara, bakalar bianco, zapečeni bakalar, orzoto od bakalara, bakalar s čičvardom, bakalar s porilukom, polpete od bakalara, bakalar na meksički...na vama je samo odabrati dva, tri ili četiri slijeda po cijeni od 70 do 120 kuna.