StoryEditorOCM
4 kantuna"NESPORAZUM" NA ISTU

Župan se opravdao da je bio u kupaćima i bez novčanika, ali zašto je storniran račun od 45 eura, ako je trošak veza iznosio 84 eura?!

Piše Iva Ivanac
14. rujna 2023. - 11:35

Zadarski župan Božidar Longin platio je trošak veza na Istu, naknadu koju je prošli vikend ostao dužan.

Longin je 8. i 9. rujna jahtu "Sika", u vlasništvu njegovog sina, privezao u tamošnjoj luci, a kada mu je lučki redar izdao račun, Longin kod sebe nije imao novaca da plati pristojbu. Župan je objasnio da je došlo do "nesporazuma", odnosno da mu je supruga, koja nije bila na brodu u trenutku kada je trebao platiti račun uzela novčanik, a on je bio u kupaćim gaćama. 

Izjavio je to zadarski župan za vijesti RTL-a u srijedu, a u prilogu je pokazao i ovjerenu uplatnicu na kojoj se vidi kako je Županijskoj lučkoj upravi Zadar platio 84 eura. 

Iako se u medijima "provlačila" cifra od 45 eura za dva dana veza na Istu, izgleda da se i tu dogodila neka vrsta "nesporazuma". Naime, lučki redar je županu izdao pa stornirao račun u iznosu od 45 eura, što odgovara visini pristojbe za brodove do tri metra. Županijska lučka uprava je vlasniku brodice poslala račun na iznos od 84 eura. Račun mu je izdan sukladno upisniku brodova jer jahta županovog sina ima preko 11 metara. Lučki redar je zbog storniranja računa zaradio opomenu iz radnog odnosa, moguće i zbog krivog obračuna naknade za brod koji je skoro četiri puta duži od tri metra.  

- Jedan mladi čovjek, vrlo ugodan, na mulu me uhvatio u kupaćim gaćama. Ja kažem oprosti, sad sam ovako, eno mi žena na plaži, u torbi je novčanik. Nisam pojma imao da je on stornirao račun, kazao je zadarski župan za RTL

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih), koji je cijelu situaciju na Istu "prijavio" medijima, ali i državnim institucijama, zadarskog župana optužuje za bahato ponašanje. 

- Mogu reći da sam dobio more poziva ljudi koji su prisustvovali tim groznim scenama. Svi su iznenađeni, traže da se njihova imena ne spominju, ali da se tako netko može bahato ponašati i vikati "znate li vi ko sam ja" i odbijat plaćati vez, ne mogu jednostavno doći sebi, kazao je za RTL Pupić Bakrač. 

Nakon što je ravnatelj ŽLU Zadar, Davor Škibola, medijima priopćio kako je iz pisanog izvješća kojeg je zatražio od lučkog radnika o navedenom događaju, razvidno kako je župan smatrao da on ne treba platiti račun, priopćenjem je ponovno reagirao županijski vijećnik Akcije mladih. 

- Meni, ni uz najbolju volju da shvatim, nije jasno zašto Božidar Longin još nije uhićen i procesuiran iako je zastrašivao i prijetio svojom funkcijom i položajem, a protiv dečka koji je bio predmet verbalnog zastrašivanja i prijetnji su potegnute sankcije? Pa da mi netko pojasni - ako može. Što je sad? Je li Božidaru Longinu ostao novčanik kod žene ili je smatrao da ne treba platiti vez? I zašto je kažnjen momak sa privezišta koji je stornirao račun pod prijetnjama ni više ni manje nego župana pod čijom je ingerencijom Županijska lučka uprava? Baš neki čudan i neočekivan zaplet!? Za naivne i glupe - komentirao je Pupić Bakrač.

08. lipanj 2024 03:34