StoryEditorOCM
4 kantunaTKO JE U PRAVU

Župan: ‘Nemojte mi popovati i pričati gluposti. Prestanite s uvredama!‘; Matić: ‘Koliko kokošiju, toliko jaja... Pa vama je ostao totalitarni mozak‘

Piše L. Burčul
28. prosinca 2021. - 19:49

Već na prvoj točki dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća u Obrovcu u utorak, gdje se odlučivalo o rebalansu ovogodišnjeg proračuna, gradonačelnik Ante Župan (HDZ) je dao do znanja da točke dnevnog reda koje su "on i njegov tim osmislili" postoje da bi bile proučene, a ne da bi se o njima razgovaralo. Uloga vijećnika je, pojasnio je Župan, da daju svoje prijedloge, a ne da komentiraju njegove.

- Pred vama je prijedlog gradonačelnika i tu se nema što reći. Mi živimo u uvjetima kad nam na raspolaganju stoje razni fondovi i zato sve treba predvidjeti u proračunu. Onda će se možda realizirati taj novac, a možda i neće. Tako smo, u najboljoj namjeri, sudjelovali i u natječaju za novo nogometno igralište, ali nismo dobili. Bilo je 200 ponuditelja i završilo je kao u onoj meksičkoj pjesmi "Huanita voli drugog" - kazao je Župan, dodajući da je bolje sve "strpati" u projekciju proračuna, pa rebalansom to urediti, nego ne predviđati dohotke.

Ovo je iznerviralo MOST-ovog vijećnika Ivana Matića, koji je rekao da se takvim oscilacijama i nerealiziranjem proračuna građani dovode u zabludu.

- A i ne znam zašto stalno koristite te komunističke fore - rekao je Matić gradonačelniku.

- Tipa "Koliko kokošiju, toliko jaja"... što sve slušamo ovdje - rekao je Matić i dobio Županovu reakciju:

- Nemojte mi popovati, niti pričati gluposti. I prestanite s uvredama - rekao je Župan, no Matić je ustrajao u izjavama da je Županu "ostao totalitarni mozak".

- Zašto se svađate? S vama se ne može razgovarati, to je veliki problem - rekao je Matić.

Na ovo se nadovezao HSLS-ov Marko Klanac:

image
Vijećnik Marko Klanac
L.B.

- Gradonačelniče, vi se samo morate naučiti komunicirati. Kad vam se pitanje ne sviđa, vi dižete ton. Ni u najcrnijoj petoljetki nije se radilo tako kako vi radite - rekao je Klanac.

Po, čini se, ustaljenom običaju, rasprava se na obrovačkom Gradskom vijeću, u sinhroniziranom ritmu i dogovoru između gradonačelnika Ante Župana i predsjednika Gradskog vijeća Marina Klanca (HDZ) prekida tako što Klanac iznebuha i nenajavljeno odjednom točku o kojoj se raspravljalo stavlja na glasanje.

Devet (od 14 vijećničkih) ruku HDZ-a i SDSS-a djeluju sinhrono na svakoj sjednici GV Obrovca, pa je tako u utorak bez problema prošao i rebalans proračuna.

image
Vijećnik Ivan Matić
L.B.
29. lipanj 2024 04:33