StoryEditorOCM
4 kantunaVIRSKO RATOVANJE

Za Dan općine umjesto Svečane sjednice - Svečana akademija! "To je izmišljotina Kristijana Kapovića samo da ja ne bih govorio!"

Piše Zadarski.hr
27. kolovoza 2023. - 12:49

Priopćenje predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir Josipa Bašića prenosimo u cijelosti:

Prije nekoliko dana sam zaprimio, kao i ostali kolege vijećnici, pozivnicu za obilježavanje Dana Općine Vir 29. kolovoza. 

Ono što odmah upada u oči je da se Dan Općine Vir ne obilježava Svečanom sjednicom Općinskog vijeća kako se to obilježava u svakom gradu ili općini, a tako se uvijek obilježavalo i na Viru, već Svečanom akademijom.

Niti jedan protokol ne poznaje taj termin za obilježavanje Dana Općine i radi se o novoj umotvorini posebnog savjetnika načelnika Općine Vir, Kristijana Kapovića, kako bi se Općinsko vijeće stavilo izvan protokola i kako bi se meni kao predsjedniku Općinskog vijeća onemogućilo da na svečanoj sjednici govorim i obratim se uzvanicima i to još na 30. godišnjicu osnutka Općine Vir.

Ne samo da je ovo sramotno i ponižavajuće ponašanje od strane načelnika (formalnog) i njegovog posebnog savjetnika (načelnika iz sjene) kojim se na još jedan način ignorira i ponižava Općinsko vijeće, kao predstavničko tijelo, već su Dan Općine u potpunosti privatizirali i stavili u službu svog političkog PR-a.

U situaciji kad Općina Vir nema na snazi proračun zbog načelnikove obustave, kad se ne isplaćuju socijalna davanja i potpore i kad je ugroženo funkcioniranje cijelog općinskog sustava i napredak Vira, smatram da je nedopustivo organiziranje ovakvih privatnih bakanalija i narušavanje digniteta Općine Vir.

Postavlja se pitanje iz kojih sredstava će se to sve skupa financirati i kako će se platiti kad je proračun blokiran.

Zbog tog pitanja, ali i neprimjerenog ponašanja i obilježavanja ovog važnog Dana za Općinu Vir kolege iz vijećničke većine i ja kao predsjednik OV- a nećemo sudjelovati na takozvanoj Svečanoj akademiji i podržavati privatiziranje i ponižavanje naše Općine.

Svim akademicima koji će u tome sudjelovati želim ugodan boravak na Viru i dobar provod na račun Virana i svih onih koji nisu ostvarili svoja materijalna prava u ovoj godini.

S poštovanjem,

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir

Josip Bašić 

27. travanj 2024 08:01