StoryEditorOCM
4 kantunaZABORAVILI GDJE JE

Sinovi poznatih Pažana osuđeni jer su se za vrijeme karnevala deset minuta pijani provozali tuđim autom: ‘Nismo znali gdje smo ga uzeli, a ni ostavili‘

Piše B. S.
17. svibnja 2024. - 10:13

Sinovi poznatih Pažana, 30-godišnji M. B. i 34-godišnji Đ. G. nepravomoćno su osuđeni na Općinskom sudu u Zadru na uvjetne kazne zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od tri godine jer su se 16. veljače 2020. godine za vrijeme paškog Karnevala deset minuta pijani provozali tuđim autom.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, "Peugeot ekspert" u vlasništvu trgovačkog društva, koji je bio otključan sa ključem u kontakt bravi, uzeli su ispred kluba s parkirališta u Ulici Prosika u Pagu, nakon čega su ga koristili od 4 do 4.10 sati. Automobilom su se odvezli do Novalje gdje su ga i ostavili, a gdje je i poslije pronađeno bez materijalnih oštećenja,

Na sudu nisu priznali kaznene sankcije, ali su priznali kazneno djelo navodeći kako se osjećaju krivima, te im je žao i kaju se zbog toga što su učinili. Pojasnili su kako je bilo vrijeme paškog karnevala, pa su se napili i uzeli auto, u čemu su pogriješili. Otišli su do Novalje i tamo ga ostavili, a nisu ga oštetili. Ispričali su kako je to više bila zafrkancija, karneval. Kako su bili pod utjecajem alkohola nisu znali točno gdje su uzeli auto, kao ni gdje su ga točno u Novalji ostavili, te ga nisu htjeli ukrasti.

Prilikom izricanja presude sutkinja Teodora Projić-Škovrlj istaknula je kako je izrečena kazna primjerena obliku njihove krivnje i pogibeljnosti kaznenog djela, kao i nastalim posljedicama, te da će utjecati na njih, kao i na sve druge građane da ne čine kaznena djela.

Zadarsko tužiteljstvo žalilo s, međutim, na presudu navodeći kako su kazne preblage, te da su oba okrivljenika kazneno djelo počinili za vrijeme roka kušnje po prijašnjim presudama.

Ugostiteljsko turistički tehničar i fitofarmaceut, za koje se navodi da su nezaposleni i da žive od iznajmljivanja apartmana, dosad su višestruko osuđivani za razna kaznena djela.

- To jasno upućuje na zaključak da okrivljenici nisu osobe koje se pridržavaju društvenih normi, da su nekritični naspram vlastitog ponašanja i nespremni ga uskladiti s društvenim normama što sve govori u prilog neprimjerenosti izricanju okrivljenicima uvjetne osude budući se istom nikako ne može u dovoljnoj mjeri izreći prijekor počiniteljima, niti utjecati na iste da se u budućnosti suzdrže od kriminalne aktivnosti, te se svrha kažnjavanja može postići isključivo bezuvjetnim kažnjavanjem okrivljenika - navodi se u žalbi tužiteljstva na presudu Općinskog suda u Zadru.

29. svibanj 2024 01:59