StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON TRI GODINE

Sin poznatog zadarskog liječnika i njegov prijatelj osuđeni za silovanje 24-godišnjakinje: dobili su ukupno 6 godina i sedam mjeseci zatvora!

Piše MGM
2. studenog 2021. - 15:04

Županijski sud u Zadru osudio je u utorak dvojicu mladih Zadrana, M.K. (24) i M.K. (25), za silovanje djevojke (24) iz Zadra koje se dogodilo u srpnju 2018. godine u Kapetanskom parku na Citadeli te u automobilu u Arbanasima.   

Sutkinja Iva Lovrin prvooptuženog M.K (25), sina poznatog zadarskog liječnika, osudila je na jedinstvenu kaznu u trajanju tri godine i šest mjeseci, dok je drugooptuženi dobio jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine i mjesec dana zatvora. Ujedno optuženi dvojac treba platiti sve sudske troškove. Na izricanju presude pojavili su se samo odvjetnici optuženih. 

Na ovu presudu mogu se žaliti.

Dvojica mladića optužena su za teško kazneno djelo protiv spolne slobode počinjeno na štetu djevojke "zajedno s jednim ili više počinitelja pri čemu je prema istoj osobi izvršeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji", a M.K. (24) je optužen i za spolni snošaj bez pristanka te za krađu - djevojci je otuđio i mobitel.

Slučaj dvostrukog silovanja Zadranke snažno je odjeknuo u javnosti, poglavito zbog činjenice što je prvooptuženi M.K. sin uglednog zadarskog liječnika, a samo nekoliko dana nakon događaja, prije nego što je svoj iskaz dala državnom odvjetniku, silovana djevojka je svoje traumatično iskustvo iznijela našem novinaru

Podsjetimo, mučna priča dogodila se noću, u nedjelju 29. srpnja. Djevojka, tada 21-godišnjakinja, sitne građe te je večeri nakon posla u ugostiteljskom objektu na Poluotoku, otišla na piće u Varoši. Popila je dva pića pa se pridružila društvu vršnjaka za susjednim stolom, na njihov poziv.

Poznavala je jednog od njih pet, a među njima je bio i njen budući silovatelj. Tu je popila još jednu whisky colu, nakon koje ju je uhvatila mučnina. Bila je pijana, navodno prvi put u životu, jer tog dana gotovo ništa nije jela. Alkohol je brzo savladao djevojku od 46 kilograma. Društvo se nastaviti zabavljati na rivi, gdje se djevojka "spetljala" s prvooptuženim. U početku joj se svidio, čak su se i poljubili, no čitavo vrijeme je imala mučninu i počela je povraćati. Zamolila ga je da je odvede kući, on ju je uzeo za ruku i poveo u obližnji Kapetanski park na Citadeli. Tu ju je, prema njenoj priči, prvi put silovao, iako mu nije pružala otpor jer je jedva stajala na nogama.

Potom je pozvao prijatelja s automobilom u namjeri da je odveze kući, no umjesto kući djevojku su odveli u Arbanase gdje je prvooptuženi "ponudio" pijanu djevojku svom prijatelju. Iako višestruko krupniji od nje, drugooptuženi nije uspio natjerati djevojku da ga oralno zadovolji. Prvooptuženi je onda djevojci predložio seks u troje. "To bi ti bila avantura života", kazao joj je i nakon toga je prisilio na oralni seks.

Cijeli iskaz pročitajte na linku. 

17. travanj 2024 22:46