StoryEditorOCM
4 kantunaREAKCIJE NE PRESTAJU

Predsjednik MO Poluotok: "Od iznimne je važnosti da ova zgrada zadrži javnu namjenu, kakva god ona bila, a bilo bi dobro da bude na svjetskoj razini"

Piše Zadarski.hr
16. veljače 2022. - 11:30

Reakcije oko davanja najatraktivnije nekretnine u gradu, one zgrade županije, Nadbiskupiji, ne stišavaju se. 

Jučer je, nedugo nakon objave vijesti koja je prodrmala cijeli Zadar, situaciji komentirao i predsjednik MO Poluotok, Frane Brajković.

- Kad bi sliku ove nekretnine poslali npr Berklee College of music ili nekoj drugoj svjetski poznatoj visoko obrazovnoj ustanovi i rekli da im nudimo koncesiju na 100 godina, mislite li da bi odbili?

Ajde sad malo razmislimo kakav bi to utjecaj na život centra grada imala jedna takva visoko obrazovna ustanova.

S druge strane što bi se dogodilo da tu nabijemo rezervat za bogatune i još jednu hotelsku ogradu preko koje možda i možeš proći ali ćeš kavu platiti 15€?

Šalu na stranu, za sjeverni dio poluotoka i općenito život centra Zadra je od iznimne važnosti da ova zgrada zadrži JAVNU NAMJENU kakva god ona bila, a bilo bi dobro da bude na svjetskoj razini jer to i može s obzirom na potencijal.

Tko god da bude vlasnik, ako voli ovaj grad i želi mu dobro, toga mora biti svjestan - zaključio je Brajković u svojoj objavi na FB profilu. 

29. travanj 2024 07:16