StoryEditorOCM
4 kantunaLJUBAVNE RAZMIRICE

Petrit je na Pagu skakavcem uboden ravno u prsa, samo nekoliko milimetara od srčane aorte, i dva puta u leđa. Teško ranjen i krvav uspio je pobjeći..

Piše B.S.
18. rujna 2020. - 22:48
Petrit Krasnici, 27-godisnjak iz Novalje, kojeg je prvog svibnja ispred svog apartmana u ulici Lunjski put nozem napao i tesko ozlijedio M.Z. (28), pokazuje na tijelu ubodne rane.  Jure Miskovic/Cropix

Četiri mjeseca od krvavog obračuna u Novalji na otoku Pagu gdje je zbog ljubavnih razmirica oko djevojke nožem izbo Petrita Krasničija (27), Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv M.Z. (28) iz Novalje.

Optužnicom zadarskog tužiteljstva, tereti se za kazneno djelo pokušaja ubojstva. Obračun se odigrao 1. svibnja 2020. kada je u večernjim satima nakon verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba 28-godišnjak Krasničiju nožem zadao nekoliko ubodnih rana u tijelo.

- Okrivljeni 28-godišnjak se brani sa slobode - navodi se u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Petrit je 'skakavcem' jednom uboden ravno u prsa, samo nekoliko milimetara od srčane aorte, i dva puta u leđa. Teško ranjen i krvav uspio je pobjeći s mjesta događaja, sjesti u auto i doći do hitne pomoći, odakle su ga prebacili u zadarsku opću bolnicu. Napad se dogodio oko 23.40 sati ispred ulaza u apartman M.Z.-a.

image
Jure Miskovic/Cropix


Petrit je, kako je ispričao Slobodnoj Dalmaciji, došao kako bi raščistio financijski odnos s bivšem 24-godišnjom djevojkom iz Đakova koja je te večeri bila u apartmanu M.Z.-a. Ona je u Novalju došla dok je još bila u vezi s M.Z. međutim, rekla mu je da su prekinuli. Započeli su vezu, a on je podigao kredit od 20 tisuća eura kako bi joj pomogao pokretanje posla s fast-foodom u Novalji.

Za iznajmljeni prostor platio je 60 tisuća kuna i još 90 na opremanje lokala. Živjeli su zajedno nekoliko mjeseci kad je jednog dana došla i rekla da je u drugom stanju, ali sa svojim bivšim dečkom, M.Z.-om. Unatoč svemu on joj je oprostio, a ona mu je predložila da nastave živjeti zajedno s njegovim djetetom. Vezu s djevojkom nije prekinuo sve do nekoliko tjedana prije incidenta u kojem je teško izboden. Situacija je kulminirala kada je od nje počeo tražiti da preuzme pokrivanje troškova kredita, jer se našao u financijskim problemima. Kobnog je petka više puta nazivao, a nešto iza 23 sata odlučio je doći do nje, a ona je bila u apartmanu s M.Z.-om.

Na vratima se pojavio M.Z. u boksericama i potkošulji. Nije ga htio pustiti u apartman već mu je rekao da ga pričeka ispred vrata, dok se obuće. Kad se vratio na sebi je imao trenerku.

image
Jure Miskovic/Cropix


- Otvorio je vrata i odmah mi zabio nož u prsa. Uspio sam ga uhvatiti za vrat i bočno ga odgurnuti od sebe. Dok sam bio okrenut leđima još dvaput me ubo. Na sreću, uspio sam se izmaknuti, malo je falilo da me probije do pluća- ispričao je Petrit te dodao kako je tijekom istrage uspio dokumentima dokazati da je djevojka u istrazi lagala o njihovom međusobnom odnosu i financijskim aranžmanima.

16. travanj 2024 12:24