StoryEditorOCM
4 kantuna‘RAT ZA PLAŽU‘

Pažanin na kupače bacio nekoliko cigli, pa im rekao: ‘Ubit ću vas, zašto ste došli ovdje, ovo će se sve završiti danas!‘

Piše B.S.
30. siječnja 2024. - 22:32

Zbog ‘rata‘ oko otočne plaže zadarsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv 74-godišnjeg vlasnika građevinske tvrtke u mjestu Miškovići na otoku Pagu.

Osim što im je prijetio smrću, Pažanin je na kupače ispred svoje kuće 9. srpnja 2021. godine, s udaljenosti od najmanje četiri metra, bacio nekoliko cigli, te im rekao: ‘Ubit ću vas, zašto ste došli ovdje, ovo će se sve završiti danas!‘.

Incident se odigrao između 18 i 19 sati kada su se na plaži ispred njegove kuće kupali gosti iz obližnjeg apartmana, njihovo troje maloljetne djece, te dvoje članove njegove bliže rodbine. Najprije im je glasnim tonom prigovorio što su došli tu, a nakon toga je iz dvorišta svoje kuće donio – cigle!

Kupači su pobjegli s plaže, nakon čega su ga i prijavili policiji.

lznoseći svoju obranu 74-godišnjak je negirao počinjenje kaznenog djela, navodeći kako su ti gosti galamili svaki dan i zauzeli cijelu plažu ručnicima, pa je samo od njih tražio da budu malo - tiši.

Oni su, međutim, kako je rekao, na njega psovali, te krenuli prema njemu, štoviše, došli u njegovo dvorište s namjerom da ga ubiju. Oružje nije spominjao, a pojasnio je kako na mjestu kraj njegove kuće nema blokova za bacanje.

- S ovim ljudima imam probleme već godinama jer su mi oduzeli put, a kako ja sam mogu prijetiti šestorici. Stajao sam na vrhu svojih stepenica, a oni su bili na mulu. Mogli su proći s druge strane. Moja žena je plakala i zvala me da idem u kuću jer će nas ubiti – rekao je dodajući kako ga je izazvalo to što se ekipa povećala ekipa, ‘pa se u kući nije moglo od krike stajati‘.

Jedan od svjedoka opisao je da se na kritičnom mjestu oko tri do četiri metra udaljenom od zida okrivljenika zajedno s djecom kupao na plaži nakon čega im je 74-godišnjak prigovorio što su tu došli. Uz to ga je psovao, bacao cigle i zaprijetio da će ih ubiti i da će se to tog dana završiti. Naknadno je saznao da je i prethodne goste tjerao i prijetio im, a za što je imao i prikladno sredstvo obzirom da je u njegovom posjedu pronađeno i privremeno mu oduzeto vatreno oružje - dvije lovačke puške.

U postupku je utvrđeno je da je 74-godišnjak posredno priznao da mu je smetao boravak društva na plaži u neposrednoj blizini njegove kuće, gdje je očito navikao biti sam, pa je i prije ovog događaja znao na sličan način reagirati,. U kaznenom nalogu je proglašen krivim, te mu je izrečena novčana kazna u visini od 45 dnevnih iznosa,odnosno 1.411,91 eura.

30. travanj 2024 10:16