StoryEditorOCM
4 kantunaNA ČEKANJU

Novi prostor HZZO-a na Putu Murvice još uvijek stoji prazan i neuređen. Pitali smo direkciju kad će preseliti s Poluotoka, evo što su nam odgovorili

Piše AVŠ
3. veljače 2022. - 17:28

Za razliku od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), koje je iz zgrade na Poluotoku otišlo još u travnju prošle godine, druga državna služba s iste adrese, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) još uvijek ne zna kad će iz centra grada preseliti na Put Murvice.

Zavod je tamo, u novom kompleksu na mjestu nekadašnje Tvornice kruha, u prosincu 2020. godine kupio poslovni prostor od 956 kvadrata, skladišni od 107 kvadrata te 18 parkirnih mjesta za potrebe Područne službe Zadar. Ubrzo nakon toga, pokrenut je postupak nabave informatičke i elektrotehničke opreme tog prostora, kao i nabava projektne dokumentacije za uredski namještaj. Međutim, oba postupka na kraju su poništena jer za opremu nije pristigla niti jedna ponuda, a za nabavu projekta niti jedna valjana ponuda.

Nakon toga, u veljači prošle godine, ugovorena je nabava projektne dokumentacije za uredski namještaj s planiranim rokom završetka oko 15. travnja 2021. godine. Sa završetkom tog postupka, trebala se pokrenuti nabava projektiranog uredskog namještaja vrijedna oko 1.3 milijuna kuna, s rokom izvršenja 75 dana od dana uvođenja u posao.

Gdje je zapelo i što se dogodilo da prostor HZZO na Murvičkoj još stoji prazan, bez naznake useljenja, pitali smo u direkciji HZZO u Zagrebu. Evo što su nam odogovorili.

"U tijeku je otklanjanje tehničkih poteškoća, zbog kojih bi bilo otežano redovno poslovanje Područne službe HZZO-a u Zadru u poslovnom prostoru Put Murvice 12 B i 12D- navode kratko iz direkcije, bez dodatnih objašnjenja o kakvim se teškoćama radi.

Na pitanje kad planiraju preseliti u Murvičku, odgovaraju samo kako će “ o datumu javnost biti pravovremeno obavještena”.

24. svibanj 2024 06:59