StoryEditorOCM
4 kantuna‘REZERVIRANA‘ MJESTA

Mladić se pokušao zaposliti u zadarskoj bolnici, a tamo mu rekli da je natječaj raspisan za ‘njihovu curu‘ i da ne mora ni dolaziti na usmeni!

Piše Zadarski.hr/Index.hr
8. srpnja 2022. - 19:34

Podrazumijeva li stručno usavršavanje tek diplomiranog ekonomista rad s pacijentima i bolničku trijažu? Podrazumijeva, ako pitate Opću bolnicu Zadar, gdje se na stručno usavršavanje prijavio mladi ekonomist Ivan Čulina. 

Štoviše, kako nam je otkrio 25-godišnji Čulina, pod obrazloženjem uprave bolnice da mora proći sve odjele bolnice radio je upravo to, gotovo sve, osim onog što mu je struka i za čije ga je stručno osposobljavanje u okviru posebnog programa financirala Europska unija. Kada se nakon "usavršavanja" prijavio na natječaj za posao u toj istoj bolnici i to za pozicije koje odgovaraju njegovoj struci, počeli su problemi čiji će epilog, po prijavi ekonomista Čuline, ispitati DORH. - ispričao je u razgovoru za Index.

Problemi su počeli od dana kada je došao na stručno usavršavanje. Prijavio se za staž kao prvostupnik ekonomije, a stavili su ga da radi na šalteru, a onda u trijaži. Kao diplomirani ekonomist nikako nije uspio doći do nekog radnog mjesta na kojem bi doista naučio neke stvari, primjerice kako se radi obračun plaća.

Prijavio se na natječaj te dobio posao na pedijatriji. Iako je imao 45 od mogućih 50 bodova uzeli su ga kao treću opciju, kao radnika koji maksimalno može dobiti ugovor na dva mjeseca. Na usmeni ga nisu zvali, iako u bolničkoj administraciji postoji dokument koji pokazuje kao da je bio na usmenom ispitu.

Na pedijatriji je opet bio na šalteru, upisivao pacijente i vršio uplate na blagajni. Primao je plaću kao referent jer je po srednjoškolskom obrazovanju poslovni tajnik.

Rekli su mu da je natječaj raspisan za 'njihovu curu'" i da stoga ne treba dolaziti na usmeni razgovor za posao.

26. lipanj 2024 13:22