StoryEditorOCM
4 kantunaDUG KLUBA

Mavra, Junaković i Vuković zbog neisplaćenih plaća blokirali račun KK Zadar! Novi igrači propustit će prve utakmice, a stare fakture i dalje stižu

Piše I.I.
23. kolovoza 2022. - 14:30

Košarkaški klub Zadar ne može registrirati nove igrače jer se trenutno nalazi u blokadi HKS-a! Razlog toga jest neisplata posljednje plaće igračima u prošloj sezoni u ukupnoj vrijednosti od oko 600 tisuća kuna. Ta vijest nije iznenadila upravu kluba, kažu da su to i očekivali te da su spremni prvih nekoliko kola igrati bez igrača koji su ove godine potpisali ugovore.

- Razlog blokade od strane HKS-a jest taj što gotovo svim igračima nije isplaćena posljednja plaća, a trojica igrača Dominik Mavra, Martin Junaković Domagoj Vuković su od HKS-a zatražili zaštitu ugovora. Sve plaće su isplaćene samo Trevoru Thompsonu, a bile bi isplaćene i Justinu Carteru da je njegov računovođa poslao fakture, govori nam direktor KK Zadar David Gunjević dodajući kako bi, da je isplaćena posljednja rata plaća, klub imao problema s likvidnošću.

- Neisplata zadnje plaća igračima bila je poslovna odluka. Naime, još uvijek traje neovisna revizija kluba iz koje može proizaći da ćemo imati još nenadanih troškova. Da smo isplatili zadnju plaću igračima i da revizija potvrdi našu bojazan za nove troškove, klub bi imao problema s likvidnošću, ističe Gunjević dodajući i kako bi u tom slučaju imali problema i s isplatom plaća radnoj zajednici i obveza prema dobavljačima.

- Situacija nije alarmantna. Prvih nekoliko utakmica moći će igrati igrači koji su još prošle godine registrirani, a s tim su još prije mjesec dana upoznati sportski direktor i trener. Blokada od strane HKS-a ne vrijedi za ABA ligu tako da će novi igrači moći igrati, istaknuo je Gunjević dodajući kako će se posljednja plaća igračima za prošlu sezonu isplatiti iz kredita koji bi se uskoro trebao naći na Gradskom vijeću.

- Koliki će se kredit tražiti ovisit će o reviziji koja bi trebala biti gotovo do kraja rujna. Iako je ona trebala biti gotova krajem kolovoza, to nije realno jer revizorska kuća još uvijek nema svu dokumentaciju potrebnu kako bi mogla provjeriti poslovanje kluba. Nedostaju neki ugovori, nove se fakture svakog dana pojavljuju i ima dosta nereda u poslovnim knjigama tako da nam je potrebno duže vremena, istaknuo je Gunjević.

28. rujan 2024 20:57