StoryEditorOCM
4 kantunaRIČARDOVA RUKA

Je li Enio Meštrović postao glavni kadrovik u KK Zadar? Ove muke Tantalove može prekinuti jedino – privatizacija!

Piše Žura Dražen
29. ožujka 2024. - 13:50

„Ovo je čisto sportska priča i nema veze s politikom” prve su riječi u javnom prostoru Edija Edina Nadarevića kojeg je Nadzorni odbor KK Zadar imenovao direktorom kluba ujedno jedinim članom Uprave ovoga sportskog dioničkog društva.

Sama činjenica kako je natječaj za izbor direktora raspisan u jeku natjecateljske sezone posve je neuobičajeno, jer samo po sebi remeti mir unutar momčad. Informacije pak govore kako će Nadarević  u svoju fotelju uskočiti tek za mjesec dana i tek će onda imati uvid u financijsko stanje i onda krenuti u operativne poslove! Malo komu nije jasno kako biti direktor KK Zadar i nije tako teška  poslovna opcija sve dok se iz proračuna puni blagajna što je odluka politike, ne od jučer nego od pamtivijeka! 

Sve što kapne sa strane plod je suradnje Gradske uprave sa subjektima koji imaju suradnju, primjerice s bankama ili pak izvođačima radova i ponekim dobročiniteljem koji zna uskočiti u trenutku kada se mora gasiti vatra, odnosno, zakrpati proračunske rupe! 

Još u kampanji koja je prethodila izboru direktora gdin. Nadarević je otvoreno rekao kako je u odličnim odnosima s Enijom Meštrovićem prvim čovjekom KUD-a Bleke i konji, jednim od najgrlatijih gradskih vijećnika. I tu Nadarević nije stao nego je istaknuo svoje dobre odnose sa svima u gradskim strukturama.

Je li upravo ta činjenica iskristalizirala Nadarevićev izbor u ranije odlučenoj utrci s izvjesnim Ivanom Ivaniševićem i bivšim direktorom Davidom Gunjevićem koji ne odustaje, kako sam ističe, jer voli prkositi!? 

Negdje između redaka provukao se i novi mandat sportskog direktora u KK Zadar, odnosno, Denis Pleslić i dalje kroji klupsku politiku, od najmlađih uzrasta do seniorske momčadi. Ups, ovdje se kod spominjanja prve momčadi, doista, valja se ugristi za jezik, jer kod slaganja rostera Pleslićeva je uloga minorna, te isključivo ima oblik kurirske službe. 

Pojašnjeno, sve prijedloge za izbor igrača njemu dostavlja trener Danijel Jusup, a sportski direktor to proslijedi prema Nadzorom odboru koji samo ovjeri ugovore! 

Pleslić je, tako barem tvrde dobro upućeni politički izvori, također Meštrovićev odabir... 

U nastavku, kao produžena Ričardova ruka, Pleslić komunicira i s trenerima koji su, jednako kao i novi direktor Nadarević, u dobrim odnosima s Meštrovićem. 

U zaključku valja kazati kako će unatoč Nadarevićevim najavama, o distanciranju od političkih opcija, KK Zadar će i dalje biti među prstima politike, bez obzira na njemu orijentaciju, lijevo, desno, centar ili ”gemišt”! 

Sve dok netko ne odlučiti povući potez koji će se odnositi na privatizaciju klubu, ili kroz sportsko - javno partnerstvo, čime bi se barem dijelom lišilo građane od obaveza prema sportu, odnosno, košarci koja je zaštitni znak Grada Zadra. 

I iza tog ”pečata” kojeg su stvarali brojni naraštaji igrača, uvijek je stajala politika, nekad manje nekad više, ali nikad se nisu otklonili od košarke!

26. travanj 2024 13:14