StoryEditorOCM
4 kantunaOSVANUO SILOS

Izvođač građevine s bazenom u Kožinu "zapasao" dio ceste i ugrozio sigurnost, građanin sve prijavio gradskoj upravi

Piše M.K.
28. lipnja 2021. - 22:24

Izgradnja građevine stambene namjene s bazenom u Kožinu, strašno je iznervirala jednog našeg sugrađanina (podaci poznati redakciji) koji se zbog toga obratio gradskoj upravi i novinarima. Nije sporno da investitor ima uredno ishođenu građevinsku dozvolu, što je jasno i istaknuto na postavljenoj ploči pored gradilišta, ali način izgradnje i „zapasavanje” ceste su ono što je zasmetalo čitatelju.

- Investitor ili izvođač, uopće nema razlike, mrtav-hladan postavio je silos na cestu! Radi se o cesti u Kožinu koja vodi prema Santoriniju. Prethodno su razrovali križanje kod trafostanice koje nikada neće vratiti u prvobitno stanje jer se to u zadru ne događa, to na kraju opet mi građani platimo – napisao je čitatelj koji nam je poslao i fotografije.

- Ima još malo iz Kožina, iza Adventure parka preko puta Pinete opet imamo neodgovornih građevinara koji svoj iskop bacaju u šumu koja je vlasništvo grada Zadra, pa neka se taj grad počne brinuti o svom vlasništvu, jer kada je pitanje naše vlasništvo onda nas lijepo klepnu razno raznim doprinosima – napisao je i usput „malo” kritizirao i gradsku vlast.
Odgovore smo potražili u Komunalnom odjelu Grada Zadra gdje su nam potvrdili da su i sami primili te iste primjedbe, te da je građanin – u pravu!

image
Otpad u Kožinu
čitatelj

- Službe Komunalnog redarstva su bile na lokaciji neposredno po prijavi čitatelja, te je pokrenut upravni i prekršajni postupak protiv počinitelja u svezi nerazvrstane ceste. Izviještena je policija, te ugovoreni izvođač održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu sigurnosti prometa.

U svezi nastalog deponija također je postupalo Komunalno redarstvo. Korisne bi nam bile možebitne informacije čitatelja i o tom počinitelju jer Komunalno redarstvo će zasigurno odgovoriti sankcioniranjem prekršitelja. Ovakvom neodgovornom ponašanju pojedinaca samo zajedničkim djelovanjem i naporom možemo stati u kraj. Još jednom se zahvaljujemo čitatelju na ukazanom – stoji u odgovoru iz gradske uprave.

28. travanj 2024 15:14