StoryEditorOCM
4 kantunaU ZADRU SEDAM TISUĆA OSNOVACA U PONEDJELJAK SJELO U ŠKOLSKE KLUPE

Gradonačelnik Branko Dukić u OŠ Šime Budinića, župan Longin posjetio prvašiće u Tribnju Krušćici!

Piše L.B.
3. rujna 2018. - 21:30
tribanj1

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića posjetio je srednju Medicinsku školu Ante Kuzmanića i područnu osnovnu školu u Tribnju Krušćici u općini Starigrad, dok je zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao OŠ „Šime Budinić“ i dječji vrtić „Bokanjac“.

U mjestu Tribanj Krušćica zadnje tri godine u područnoj školi raste broj učenika. Tako je ove godine upisano troje učenika u prvi razred, pa je u školi sada ukupno devet učenika. Prošle godine bilo ih je šest, pretprošle tri, dok je u školskoj godini 2015/2016. školu pohađalo samo dvoje učenika. Trend rasta broja učenika će se nastaviti i u sljedećim godinama kada će u područnoj školi ponovno biti organizirana nastava od prvog do četvrtog razreda. Važnost PŠ Tribanj Kruščica iznimno je velika za sve Tribljane jer je, nakon zatvaranja poštanskog ureda, ostalo jedino mjesto okupljanja mlađih naraštaja što pruža nadu da će mladi ljudi prepoznati vrijednost življenja na tom području.

Zadarski župan prethodno je posjetio Medicinsku školu Ante Kuzmanića koja je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva. U Zadarskoj županiji nalaze se dva regionalna centra strukovnog obrazovanja (uz Strukovnu školu „Vice Vlatkovića") za područje Karlovačke, Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Zadarske županije.

U osnovne škole kojima je osnivač Grad Zadar ove školske godine krenulo je 7000 učenika, 60 više nego lani, a upisano je 860 prvašića.

Gradonačelnik Dukić nazočio je prigodnom programu u OŠ „Šime Budinić“ koji su priredili učenici i nastavnici škole na čelu s novom ravnateljicom, Jagodom Galić.

- Kao što ste vjerujem do sada više puta čuli, od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba, međutim to spoznamo tek kao odrasli ljudi. Zato vam želim ne samo puno uspjeha u učenju već i puno novih prijateljstava te lijepih i nezaboravnih trenutaka u vašem obrazovanju - istaknuo je gradonačelnik Dukić poručivši i roditeljima kako je, u uspjehu njihove djece, roditeljska uloga neizostavna.

- Dragi roditelji budite strpljivi, aktivni i poticajni jer danas i vi postajete važan dio ove male zajednice. Sretan vam svima prvi dan nove nastavne godine, poručio je gradonačelnik Dukić.

Područni objekt gradskog Dječjeg vrtića „Radost“ na Bokanjcu proširen je i obnovljen, u što je uloženo gotovo milijun kuna. Obnovit će se i sportska dvorana u dječjem vrtiću „Sunce“, područnom objektu „Grigor Vitez“, dvorište područnog objekta „Jazine“ te će se opremiti igrališta na Višnjiku koja će moći koristiti sva djeca.

Što se tiče produženog boravka oformljene su tri nove odgojno obrazovne skupine, po jedna u Šime Budinića, Petra Preradovića i Smiljevcu što ukupno čini 18 odgojno-obrazovnih skupina. Ove je godine zaposleno 75 pomoćnika u nastavi, odnosno troje više nego lani, a resorni odjel zaprimio je oko tisuću zahtjeva za besplatne udžbenike od čega je prvih sto zahtjeva već riješeno i isplaćeno.

29. lipanj 2024 11:48