StoryEditorOCM
4 kantunaIDEMO DALJE...

Građevinska inspekcija naredila: ‘Ledana‘ mora ukloniti stakleni paviljon jer je podignut - nezakonito!

Piše Iva Ivanac
10. srpnja 2023. - 16:16

Građevinska inspekcija naredila je tvrtci Riva Liburna uklanjanje okruglog paviljona postavljenog u sklopu ugositeljskog objekta Ledana u Perivoju kraljice Jelene Madijevke!

Novi je to moment u kojem nadležne institucije iz povijesnog parka pokušavaju "dokrajčiti" Ledanu u kojoj je prošlo ljeto smrtno stradao mladi Irac Sean Borgan.

- Građevinska inspekcija Državnog inspektorata rješenjem je naredila investitoru uklanjanje nadstrešnice-paviljona tlocrtno kružnog oblika koja je izgrađena na k.č.br. 10762/1 i 10762/3 k.o. Zadar u Zadru. Investitor je upozoren da će se na izvršenje naredbe o uklanjanju prisiljavati izricanjem trima novčanim kaznama ukoliko ne postupi po naredbi iz izreke rješenja te da će se izvršenje naredbe o uklanjanju provesti putem treće osobe na njegovu odgovornost i trošak ako ne postupi po naredbi iz izreke rješenja nakon tri izrečene novčane kazne, odgovorili su iz Državnog inspektorata.

Portal Zadarski.hr je objavio kako je tvrtka Riva Liburna okrugli paviljon nije mogla graditi prema Pravilniku o jednostavnim građevinama jer se pomoćni objekti mogu graditi u tlocrtu do 50 kvadrata, a njihov paviljon ima 157 kavadrata. Za gradnju okruglog paviljona trebali su ishoditi građevinsku dozvolu, što nikada nisu napravili, zbog čega su i dobili rješenje Državnog inspektorata o uklanjanju objekta.

Početkom svibnja Upravni odjel za gospodarstvo i turizam Zadarske županije ukinuo je minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom tvrtki Riva Liburna, zbog toga što nisu plaćali zakup javne površine jer im tvrtka Nasadi, koja upravlja Perivojem, nije htjela produžiti ugovor o zakupu javne površine. Komunalno redarstvo Grada Zadra je nakon toga uklonilo ugosititeljsku opremu koja se nalazila na javnoj površini.

Ledani će nakon uklanjanja okruglog paviljona, koje može potrajati, za poslovanje ostati samo unutrašnji dio koji imaju zakupljen do 2026. godine. Za taj zakup imaju izdane i minimalne uvjete, što znači da će u njemu i dalje moći obavljati ugostiteljsku djelatnost.

Podsjetimo kako je nakon otkrića portala Zadarski.hr geodetskom izmjerom utvrđeno da unutrašnji prostor u kojem posluje Ledana nema potrebnu kvadraturu za noćni klub, odnosno da ima manje od potrebnih sto kvadratnih metara, a ne više od 102, koliko je navedeno u dokumentaciji Rive Liburna, na temelju koje su i dobili minimalne uvjete i zbog čega je policija podnijela kaznenu prijavu za krivotvorenje dokumentacije i prijevaru protiv suvlasnika Rive Liburna Branimira Markova.

26. travanj 2024 22:04