StoryEditorOCM
4 kantunaZD ‘DOMOBRANSKY‘

Crveno srce na šljemu vojnika na nije dobro sjelo onima koji "znaju pravu istinu": U 24 sata doživjelo je tri prenamjene. Sad je - bijelo!

Piše B.S.
31. siječnja 2024. - 19:33

Crveno srce koje je u srijedu zabljesnulo na šljemu vojnika na bulevarskom muralu, nije dobro sjelo onima koji o crtežu ‘znaju pravu istinu‘. Iako na univerzalnom jeziku znači ljubav, srce ipak, kako su procijenili ‘oni koji znaju‘, nije bilo dostojna zamjena šahovnici s prvim bijelim poljem na šljemu vojnika.

image

Tri intervencije na muralu na Bulevaru

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Za manje od 24 sata mural je doživio tri prenamjene, u maniri poludjelog Andya Warhola. Šahovnicu je sinoć najprije zamijenilo crveno srce, njega je netko u jutarnjima satima zacrnio, da bi danas poslijepodne dobio nove konture, bijelo polje koje će unutar sebe ponovno smjestiti novi grb - bez srca, ali s povijesnim "hrvatskim" oznakama. Pravo iznenađenje bi zato bilo kad bi u novoj šahovnici prvo polje bilo crveno. Bi li to bilo manje hrvatsko? Ili bi mural tako izgubio poruku? 

Ali da srcu tu nije mjesto procijenili su novi zadarski ‘domobransky‘ i dobro su zaključili. Nema tu srca, a bome ni mozga...

image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
27. travanj 2024 08:54