StoryEditorOCM
4 kantunaKK ZADAR TRAŽI KREDIT

Branko Dukić: Oporba u Gradskom vijeću više nema pravo na neznanje, Enio pere ruke kao Poncije Pilat, neka konačno preuzmu odgovornost!

Piše L. Burčul
20. lipnja 2022. - 10:45

Na sjednici zadarskog Gradskog vijeća u utorak na dnevnom redi će se naći i prijedlog o davanju suglasnosti i jamstva Košarkaškom klubu Zadar za podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

Ogorčen na oporbu u Gradskom vijeću, gradonačelnik Branko Dukić je u ponedjeljak na Kolegiju kazao da će oni u utorak morati objasniti „kako, što i zašto“ rade s KK Zadar.

- Najprije su tražili neke smjene, potom su tražili tobožnje kriminalne radnje i, naravno, kad to nisu našli tada su smijenili i upravu. I to sve po sistemu: Ante Rubeša viče „drž'te lopova“, Enio Meštrović kao Poncije Pilat pere ruke i traži poštenje, on bez neke revizije ne želi u tome kao sudjelovati, ali moramo naglasiti: oni su preuzeli odgovornost za vođenje KK Zadra. Imali su Nadzorni odbor, sad traže kredit, taj kredit su već jednom tražili, pa su ga povukli, sad ponovno ga stavljaju na Vijeće, zaista će sutra morati objasniti svoje postupke – kazao je gradonačelnik Dukić.

Ivan Mijolović, pročelnik gradskog Odjela za financije, izjavio je da su dobili zahtjev za davanje suglasnosti za kratkoročni kredit u iznosu od 3,7 milijuna kuna i s kamatnom stopom od jedan i pol posto, te da nada „da će ovaj put doći do realizacije.“

- Zahvaljujem svim djelatnicima Kluba na hrabrom i čestitom držanju usprkos negativnoj okolini koja je uvelike priječila ostvarenje većih uspjeha u ovoj sezoni. Znači, pred nama je kratkoročni kredit, i rok je do 31. siječnja iduće godine. U slučaju da se sredstva do tada ne vrate, jednostavno ćemo od proračuna iduće godine obustaviti plaćanje prema Košarkaškom klubu – kazao je Mijolović.

Branko Dukić se osvrnuo na rad Gradskog vijeća rekavši da se mnogi tamo velikim dijelim vode naknadnom pameću.

- Zbog svoje tvrdoglavosti, inata i neznanja oni su blokirali manje-više sve što su mogli blokirati. Meni to nije strano, ja se s tim dobro nosim i ova Gradska uprava dobro radi, ali strah me dugoročnosti ovakvih vijećanja. Kad sam ja došao na ovu funkciju, Gradska uprava je imala puno projekata. Ja sam ih samo nastavio, neke realizirao do kraja, neke smo razrađivali za budućnost, ali ono što me strah da jednog dana netko tko ovdje sjedne, moj nasljednik, da nađe samo prazan papir, nema projekata. Toga me je jedino strah. Zato bih volio da ta naknadna pamet nestane i da normalno razmišljaju, da razmišljaju u pravcu ovog grada, da razmišljaju kako sutra, jer sutra će nam brzo doći. Ovo vijeće više ne trpi neznanje, koje i sami priznaju. Moraju se potruditi puno više. Prošlo je vrijeme učenja i sada moraju preuzeti odgovornost – zaključio je Dukić.

10. svibanj 2024 04:07