StoryEditorOCM
SvijetTuga u Engleskoj

Stravičan slučaj, majka ubila svoju 10-godišnju kćer pa šokirala sud: ‘Ne žalim...‘

Piše S.N./JL
25. listopada 2024. - 23:47
Cvijeće ispred škole koju je djevojčica pohađalaMatthew Cooper/pa Images/profimedia/Matthew Cooper/pa Images/profimedia

Sud u Wolverhamptonu u Engleskoj naredio je hospitalizaciju Jaskirat Kaur (33) na neodređeno vrijeme nakon što je priznala da je ubila svoju 10-godišnju kćer, piše Sky News.

Prvo je negirala ubojstvo malene Shaye Kang, no kasnije je priznala ubojstvo iz nehaja i to na temelju neubrojivosti, prenosi Jutarnji.

Kaur pati od paranoidne shizofrenije i vjerovala je da je na meti ‘lasera i tehnologije‘ prije nego što je u ožujku svoju kćer ubola 11 puta u prsa dok je spavala.

Nekoliko sati nakon ubojstva, Kaur je nazvala policiju i rekla: ‘Moje dijete je mrtvo.‘

Policajcima je rekla da je vidjela ‘projekcije kako ulaze i izlaze‘ iz sobe i dodala da je ubila kćer jer nije željela ‘da je (oni) uhvate‘.

Kaur nije pokazivala emocije na izricanju kazne u petak.

Sudac Michael Chambers je rekao: ‘Teško je shvatiti ono što ste učinili. To je utjecalo na mnoge živote i zajednica je s pravom šokirana. Pred Shay je bio cijeli život. Bila je sretna i zadovoljna djevojčica. Tako je djelovala na van, ali nažalost stvarnost života kod kuće bila je posve drugačija.‘

‘Ne žalim zbog svog čina‘

Kaur je prethodno priznala da je htjela ubiti svoju kćer posljednjih sedam mjeseci.

‘Oni je ne mogu usvojiti, ne mogu je uzeti. To nikome nema smisla, ali meni ima. Bila sam zabrinuta za njezino odrastanje. Znala sam da mora postojati krajnji datum. Opet bih je ubila. Željela sam da umre, ne žalim‘, rekla je.

Tužiteljica Sally Howes rekla je da je škola bila zabrinuta za Shay nakon što je djevojčica prestala dolaziti na nastavu.

U godini prije Shayine smrti, policija i socijalne službe više puta su kontaktirale s djevojčicom i njezinom majkom.

Jednom prilikom u siječnju 2023. policija je posjetila Kaurin dom i predložila joj da razgovara s liječnikom opće prakse o svojoj paranoji. U to vrijeme, Shay se činila dobrog zdravlja i nije se činilo da je u neposrednoj opasnosti.

U rujnu iste godine policija je ponovno posjetila njihov dom nakon zabrinutog poziva iz osnovne škole Brickhouse. Policajci su tada primijetili da je Shay bila nervozna i na pitanja je davala jako kratke odgovore.

Shay se vratila u školu u siječnju ove godine. Učiteljima je rekla da nema s kim razgovarati dok je kod kuće, te da ona i njezina majka vrijeme provode u odvojenim sobama, da ‘ništa ne rade i nigdje ne idu‘.

‘Dijete koje se voljelo igrati‘

Carla Newby, vjeroučiteljica u osnovnoj školi Brickhouse gdje je Shay išla u 5. razred, opisala ju je kao ‘bistro, sretno dijete koje se voljelo igrati i koje su svi voljeli‘.

Ona i njezin suprug Paul Newby, inače ravnatelj škole, organizirali su sprovod za djevojčicu na kojem je bijeli lijes prevozila bijela kočija s konjima. Tom su prilikom rekli kako su sretni što su malenoj uspjeli prirediti barem ispraćaj kakav je zaslužila.

Kayleigh Colclough, prijateljica s kojom su Shay i njezina majka živjele prvih pet godina djetetova života, rekla je da je Shay ‘bila je posebna, napredna, pametna, duhovita‘.

A za Kaur je rekla da joj se ‘zgadila i razočarala je‘.

‘Ona sada za mene jednostavno više ne postoji. U jednom sam je trenutku voljela kao sestru, kao prijateljicu i postoje trenuci koji su mi ostali u najljepšem sjećanju. Ali slomila me kad je uzela Shay i to joj ne mogu oprostiti.‘

Gospođa Colclough je rekla da je Kaur ponekad imala ‘ispade bijesa‘, ali nije vidjela nikakve ‘znakove mentalne bolesti‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 23:48