stdClass Object ( [id] => 1145478 [title] => Siromašni Indijac se oženio iz koristi pa tjerao zmije da mu grizu drogiranu ženu dok spava. Plan je uspio tek kad je kupio kobru [alias] => siromasni-indijac-se-ozenio-iz-koristi-pa-tjerao-zmije-da-mu-grizu-drogiranu-zenu-dok-spava-plan-je-uspio-tek-kad-je-kupio-kobru [catid] => 241 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Uthrina majka pronašla je svoju kćer kako nepomično leži u krevetu, a lijeva ruka joj je bila prelivena krvlju. Njezina ju je obitelj hitno odvezla u lokalnu bolnicu u južnoj indijskoj državi Kerala, ali 25-godišnjakinja je već bila mrtva. Obdukcija je potvrdila da ju je nekoliko sati ranije ugrizla vrlo otrovna kobra naočarka, prenosi CNN.

U Indiji, gdje ugrizi zmija nisu neuobičajeni, tu je mogao biti kraj priče. No, njezina je obitelj bila sumnjičava i podnijela je prijavu policiji. Nakon suđenja koje je dospjelo na naslovnice u nacionalnim novinama, Uthrin ubojica proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju za zločine koje je sudac nazvao 'đavolskim i užasnim'. Sudac je utvrdio da je Utrinu smrt uzrokovala kobra, ali da je pravi ubojica bio - njen muž. I nije to bio prvi put da je upotrijebio zmiju kao oružje.

Suraj Kumar i Uthra upoznali su se putem posrednika za spajanje i vjenčali se u ožujku 2018. 'Željeli smo pronaći nekoga tko će je usrećiti', rekao je Uthrin brat Vishu. 'Bila je djevojka koja je bila malo drugačija. Imala je teškoće u učenju. Htjeli smo naći muškarca koji bi se mogao brinuti o njoj.'

Kumar, 27-godišnji bankarski službenik, nije bio financijski stabilnog porijekla. Otac mu je bio vozač rikše, a majka domaćica. Prema presudi, Kumar se oženio Uthrom 's ciljem financijske dobiti'. Kada se par vjenčao, Kumar je prihvatio miraz od 720 grama zlata, Suzuki limuzinu i 500.000 rupija (oko 6.700 dolara) u gotovini.

Prvih nekoliko mjeseci bračnog života činilo se uobičajeno i u roku od godinu dana dobili su sina. No, nije prošlo dugo prije nego što su Kumarovi roditelji željeli više. Prema presudi, tražili su od Uthrinih roditelja da plate kućanske aparate, automobil, namještaj, radove na renoviranju i upisninu na fakultet za Kumarovu sestru. Uthrin otac rekao je sudu da je ispunio sve Kumarove zahtjeve i da mu je također plaćao 8.000 rupija (107 dolara) mjesečno za brigu o kćeri. Ali Kumar je uskoro postao nezadovoljan Uthrinim teškoćama u učenju. Počeo je planirati njezinu smrt.

Krajem 2019. činilo se da je Kumar razvio opsjednutost zmijama. Provodio je sate na internetu, gledajući YouTube, posebno emisiju Snake Master, poznatog stručnjaka za zmije Vava Suresha. Sureshov YouTube kanal, koji ima više od 270.000 pretplatnika, prikazuje ga kako mirno komunicira sa zmijama, uključujući moćnu Russellovu ljuticu, jednu od najagresivnijih zmija u Aziji.

---

---

Dana 26. veljače, Kumar je kupio smrtonosnu Russellovu ljuticu od voditelja zmija Chavarukavua Suresha (nema veze s Vavom Sureshom) za 10.000 rupija (135 dolara). Sljedećeg dana ostavio je zmiju na stubištu svoje kuće i zamolio Uthru da donese njegov telefon iz spavaće sobe na prvom katu, nadajući se da će je ugristi i ubiti. 'Ali nije uspio u pokušaju jer je Uthra vidila zmiju i podigla uzbunu', navodi se u presudi. Kumar je zmiju uhvatio i držao u plastičnoj vrećici, a u noći 2. ožujka pokušao je ponovno.

Umiješao je sedative u slatku zdjelu indijskog pudinga od riže prije nego što je Uthra čvrsto zaspala. Dok je ležala u krevetu, Kumar je prisilio zmiju da je ugrize prije nego što je izbacio iz kuće kako bi uništio dokaze. Uthra se probudila vrišteći od boli, a Kumar ju je s određenim zakašnjenjem odveo u bolnicu. Tamo je tvrdio da je zmija ugrizla vani dok je prala odjeću. Već sljedećeg dana, dok mu je žena ležala u bolnici, Kumar se vratio istraživanju zmija - ali ovaj put je tražio kobru.

Uthra je provela 52 dana u bolnici Pushpagiri oporavljajući se od ugriza, a kada je 22. travnja prošle godine konačno puštena na brigu svojih roditelja, nije mogla hodati. Dok je ležala u krevetu, s zavijenom nogom nakon presađivanja kože, Kumar je odlučio ponovo napasti. Dana 6. svibnja, samo 15 dana nakon što je napustila bolnicu, prokrijumčario je drugu zmiju u kuću njezinih roditelja. Ovaj put je to bila kobra.

Kumar je, prema presudi, prije spavanja Uthri dao čašu soka pomiješanog sa sedativima. Kad se onesvijestila, Kumar je bacio zmiju na nju. Ali gmaz nije grizao pa ju je zgrabio za glavu i zabio njezine očnjake duboko u Uthrinu lijevu ruku - dvaput. Unatoč njegovim nastojanjima da sve izgleda kao nesreća, brojni tragovi su otkrili da ugrizi nisu bili prirodni; od širine tragova očnjaka, do položaja ugriza i nemogućnosti da je kobra sama ušla u prostoriju. Sumnju je izazvalo i doba dana. 'Kobre općenito ne grizu osim ako nisu jako isprovocirane. A nakon 20 sati uglavnom miruju', rekao je Hari Shankar, pomoćnik glavnog inspektora u policiji Kerale, koji je radio kao glavni istražitelj na slučaju.

---

---

Na sudu su istražitelji demonstrirali svoj argument eksperimentom kako bi vidjeli hoće li kobra napasti osobu koja spava. Zmija se odmicala nekoliko puta i jedini put kad je ugrize pileća prsa vezana za ruku je bilo kada je više puta provocirana. Stručnjaci su također izrazili sumnju kako se kobra našla u Uthrinoj sobi. Kobre se mogu podići okomito samo na jednu trećinu svoje duljine, rečeno je na sudu, što znači da se kobra od 152 centimetra (60 inča) koja je ugrizla Uthru mogla podići samo na visinu od oko 50 centimetara - nedovoljno visoko ući kroz prozore.  I na kraju, Uthra je prespavala ono što je vjerojatno bilo jedno od najbolnijih iskustava u njezinu životu.

Vava Suresh, poznati hvatač zmija kojeg je Kumar gledao na internetu, pozvan je da svjedoči. Na sudu je rekao da ga je tijekom svoje 30-godišnje karijere 16 puta ugrizla Russellova ljutica i 340 puta kobra, što je rezultiralo 'neprijatnim' i 'jakim' bolom. Lovac na zmije rekao je da je morao amputirati lijevi srednji prst nakon ugriza kobre, a nakon drugog ugriza više ne može potpuno rotirati desno zapešće. Rekao je da zmija koja ugrize radi samozaštite neće to napraviti dvaput, jer životinje štede svoj otrov. I bio je siguran da bi se Uthra probudila od ugriza - da nije bila pod sedativima.

Nakon što je Uthra proglašena mrtvom, njezin brat Vishu pronašao je kobru u obiteljskoj kući i ubio je. Poslušao je savjet policije da zakopa zmiju u kući i označio mjesto štapom. Tijekom istrage, leš zmije je iskopan, a obdukcija je pokazala da joj je trbuh prazan, što je bio vrlo značajan trag.  Općenito, zmiji je potrebno sedam dana da probavi hranu, što znači da je prošlo najmanje sedam dana otkako je nešto pojela. Kobra koja živi u prirodnom staništu jede najmanje dva puta dnevno. To znači da je zmija koja je ujela Uthru držana u zatočeništvu.

---

---

Uthrina smrt nije prva u Indiji koja uključuje optužbu za ubojstvo 'zmijom'.  Smrtni slučajevi od ugriza zmija nisu rijetki u Indiji, s 1,2 milijuna takvih smrtnih slučajeva od 2000. do 2019., prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Ali Shankar, istražitelj, rekao je da je 99,9% ugriza zmija u Indiji okarakterizirano kao "slučajno". 'Ne znamo koliko od tih slučajeva su mogla biti ubojstva, ali su prošla kao nesreća', rekao je. Ovdje smo dokazali da je osoba bila drogirana i da je optuženi kupio zmiju.'

Dan nakon Uthrine smrti, Chavarukavu Suresh, voditelj zmija koji je prodao kobru Kumaru pročitao je o njezinoj smrti u lokalnim novinama. Nazvao je Kumara i rekao mu da nikome ne smije reći da mu je prodao zmiju. Kad ga je pitao zašto je počinio 'teški grijeh', Kumar je odgovorio da više ne može živjeti sa svojom ženom. Ako Suresh šuti, rekao je, mogli bi njezinu smrt progurati kao 'zmijsko prokletstvo' i tako oboje izbjeći umiješanost u ubojstvo. U Kerali, 'zmijska kletva' je praznovjerno uvjerenje da kobre imaju moć proklinjati obitelji koje ih ne obožavaju.

Kada je policija uhitila Kumara, uhitila je i Chavarukavua Suresha, koji je priznao da mu je prodao obje zmije i inzistirao da nema nikakve veze s planiranjem ubojstva. Glavni sudac ga je pomilovao, ostavivši Kumara kao glavnog osumnjičenika. Chavarukavu Suresh je kasnije svjedočio protiv Kumara na sudu. Kumar se izjasnio da nije kriv za optužbe, no sudac ga je osudio za četiri kaznena djela, uključujući pokušaj ubojstva i ubojstvo, a osuđen je na dvije doživotne kazne.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UBOJSTVO ZMIJOM [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => UBOJSTVO ZMIJOM 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-11-23 17:50:36 [created_by] => 264 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-11-23 21:09:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-11-23 21:09:37 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2576 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 241 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Europe i svijeta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, politika, europa, svijet [secure] => 0 [page_title] => Svijet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/11\/23\/20107148.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["23.11. kumar and uthra"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1100x619","hd_20107148_1920.jpg":"1920x1080","k_20107148_1280.jpg":"1280x1280","k_20107148_1024.jpg":"1024x1024","k_20107148_640.jpg":"640x640","k_20107148_480.jpg":"480x480","k_20107148_340.jpg":"340x340","k_20107148_220.jpg":"220x220","o_20107148_1280.jpg":"1280x720","o_20107148_1024.jpg":"1024x576","o_20107148_640.jpg":"640x360","o_20107148_480.jpg":"480x270","o_20107148_340.jpg":"340x191","o_20107148_220.jpg":"220x123","h_20107148_1280.jpg":"1280x854","h_20107148_1024.jpg":"1024x683","h_20107148_640.jpg":"640x427","h_20107148_480.jpg":"480x320","h_20107148_340.jpg":"340x227","h_20107148_220.jpg":"220x147","pp_20107148_1280.jpg":"1006x1280","pp_20107148_1024.jpg":"805x1024","pp_20107148_640.jpg":"503x640","pp_20107148_480.jpg":"377x480","pp_20107148_340.jpg":"267x340","pp_20107148_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38884563 Threads: 4 Questions: 7132569614 Slow queries: 3313565 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609231950 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) ) [link] => /vijesti/svijet/siromasni-indijac-se-ozenio-iz-koristi-pa-tjerao-zmije-da-mu-grizu-drogiranu-zenu-dok-spava-plan-je-uspio-tek-kad-je-kupio-kobru-1145478 [printLink] => /vijesti/svijet/siromasni-indijac-se-ozenio-iz-koristi-pa-tjerao-zmije-da-mu-grizu-drogiranu-zenu-dok-spava-plan-je-uspio-tek-kad-je-kupio-kobru-1145478?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 365581 [name] => Indija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => indija [link] => /tag/indija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 384606 [name] => zmija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zmija [link] => /tag/zmija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 507476 [name] => kobra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kobra [link] => /tag/kobra ) [3] => stdClass Object ( [id] => 351629 [name] => ubojstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo [link] => /tag/ubojstvo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UBOJSTVO ZMIJOM [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Siromašni Indijac se oženio iz koristi pa tjerao zmije da mu grizu drogiranu ženu dok spava. Plan je uspio tek kad je kupio kobru [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-20-12-48-02-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/23/20107148.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => 23.11. kumar and uthra [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/23/20107148.jpg [title] => 23.11. kumar and uthra ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Uthrina majka pronašla je svoju kćer kako nepomično leži u krevetu, a lijeva ruka joj je bila prelivena krvlju. Njezina ju je obitelj hitno odvezla u lokalnu bolnicu u južnoj indijskoj državi Kerala, ali 25-godišnjakinja je već bila mrtva. Obdukcija je potvrdila da ju je nekoliko sati ranije ugrizla vrlo otrovna kobra naočarka, prenosi CNN.

U Indiji, gdje ugrizi zmija nisu neuobičajeni, tu je mogao biti kraj priče. No, njezina je obitelj bila sumnjičava i podnijela je prijavu policiji. Nakon suđenja koje je dospjelo na naslovnice u nacionalnim novinama, Uthrin ubojica proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju za zločine koje je sudac nazvao 'đavolskim i užasnim'. Sudac je utvrdio da je Utrinu smrt uzrokovala kobra, ali da je pravi ubojica bio - njen muž. I nije to bio prvi put da je upotrijebio zmiju kao oružje.

Suraj Kumar i Uthra upoznali su se putem posrednika za spajanje i vjenčali se u ožujku 2018. 'Željeli smo pronaći nekoga tko će je usrećiti', rekao je Uthrin brat Vishu. 'Bila je djevojka koja je bila malo drugačija. Imala je teškoće u učenju. Htjeli smo naći muškarca koji bi se mogao brinuti o njoj.'

Kumar, 27-godišnji bankarski službenik, nije bio financijski stabilnog porijekla. Otac mu je bio vozač rikše, a majka domaćica. Prema presudi, Kumar se oženio Uthrom 's ciljem financijske dobiti'. Kada se par vjenčao, Kumar je prihvatio miraz od 720 grama zlata, Suzuki limuzinu i 500.000 rupija (oko 6.700 dolara) u gotovini.

Prvih nekoliko mjeseci bračnog života činilo se uobičajeno i u roku od godinu dana dobili su sina. No, nije prošlo dugo prije nego što su Kumarovi roditelji željeli više. Prema presudi, tražili su od Uthrinih roditelja da plate kućanske aparate, automobil, namještaj, radove na renoviranju i upisninu na fakultet za Kumarovu sestru. Uthrin otac rekao je sudu da je ispunio sve Kumarove zahtjeve i da mu je također plaćao 8.000 rupija (107 dolara) mjesečno za brigu o kćeri. Ali Kumar je uskoro postao nezadovoljan Uthrinim teškoćama u učenju. Počeo je planirati njezinu smrt.

Krajem 2019. činilo se da je Kumar razvio opsjednutost zmijama. Provodio je sate na internetu, gledajući YouTube, posebno emisiju Snake Master, poznatog stručnjaka za zmije Vava Suresha. Sureshov YouTube kanal, koji ima više od 270.000 pretplatnika, prikazuje ga kako mirno komunicira sa zmijama, uključujući moćnu Russellovu ljuticu, jednu od najagresivnijih zmija u Aziji.

---

---

Dana 26. veljače, Kumar je kupio smrtonosnu Russellovu ljuticu od voditelja zmija Chavarukavua Suresha (nema veze s Vavom Sureshom) za 10.000 rupija (135 dolara). Sljedećeg dana ostavio je zmiju na stubištu svoje kuće i zamolio Uthru da donese njegov telefon iz spavaće sobe na prvom katu, nadajući se da će je ugristi i ubiti. 'Ali nije uspio u pokušaju jer je Uthra vidila zmiju i podigla uzbunu', navodi se u presudi. Kumar je zmiju uhvatio i držao u plastičnoj vrećici, a u noći 2. ožujka pokušao je ponovno.

Umiješao je sedative u slatku zdjelu indijskog pudinga od riže prije nego što je Uthra čvrsto zaspala. Dok je ležala u krevetu, Kumar je prisilio zmiju da je ugrize prije nego što je izbacio iz kuće kako bi uništio dokaze. Uthra se probudila vrišteći od boli, a Kumar ju je s određenim zakašnjenjem odveo u bolnicu. Tamo je tvrdio da je zmija ugrizla vani dok je prala odjeću. Već sljedećeg dana, dok mu je žena ležala u bolnici, Kumar se vratio istraživanju zmija - ali ovaj put je tražio kobru.

Uthra je provela 52 dana u bolnici Pushpagiri oporavljajući se od ugriza, a kada je 22. travnja prošle godine konačno puštena na brigu svojih roditelja, nije mogla hodati. Dok je ležala u krevetu, s zavijenom nogom nakon presađivanja kože, Kumar je odlučio ponovo napasti. Dana 6. svibnja, samo 15 dana nakon što je napustila bolnicu, prokrijumčario je drugu zmiju u kuću njezinih roditelja. Ovaj put je to bila kobra.

Kumar je, prema presudi, prije spavanja Uthri dao čašu soka pomiješanog sa sedativima. Kad se onesvijestila, Kumar je bacio zmiju na nju. Ali gmaz nije grizao pa ju je zgrabio za glavu i zabio njezine očnjake duboko u Uthrinu lijevu ruku - dvaput. Unatoč njegovim nastojanjima da sve izgleda kao nesreća, brojni tragovi su otkrili da ugrizi nisu bili prirodni; od širine tragova očnjaka, do položaja ugriza i nemogućnosti da je kobra sama ušla u prostoriju. Sumnju je izazvalo i doba dana. 'Kobre općenito ne grizu osim ako nisu jako isprovocirane. A nakon 20 sati uglavnom miruju', rekao je Hari Shankar, pomoćnik glavnog inspektora u policiji Kerale, koji je radio kao glavni istražitelj na slučaju.

---

---

Na sudu su istražitelji demonstrirali svoj argument eksperimentom kako bi vidjeli hoće li kobra napasti osobu koja spava. Zmija se odmicala nekoliko puta i jedini put kad je ugrize pileća prsa vezana za ruku je bilo kada je više puta provocirana. Stručnjaci su također izrazili sumnju kako se kobra našla u Uthrinoj sobi. Kobre se mogu podići okomito samo na jednu trećinu svoje duljine, rečeno je na sudu, što znači da se kobra od 152 centimetra (60 inča) koja je ugrizla Uthru mogla podići samo na visinu od oko 50 centimetara - nedovoljno visoko ući kroz prozore.  I na kraju, Uthra je prespavala ono što je vjerojatno bilo jedno od najbolnijih iskustava u njezinu životu.

Vava Suresh, poznati hvatač zmija kojeg je Kumar gledao na internetu, pozvan je da svjedoči. Na sudu je rekao da ga je tijekom svoje 30-godišnje karijere 16 puta ugrizla Russellova ljutica i 340 puta kobra, što je rezultiralo 'neprijatnim' i 'jakim' bolom. Lovac na zmije rekao je da je morao amputirati lijevi srednji prst nakon ugriza kobre, a nakon drugog ugriza više ne može potpuno rotirati desno zapešće. Rekao je da zmija koja ugrize radi samozaštite neće to napraviti dvaput, jer životinje štede svoj otrov. I bio je siguran da bi se Uthra probudila od ugriza - da nije bila pod sedativima.

Nakon što je Uthra proglašena mrtvom, njezin brat Vishu pronašao je kobru u obiteljskoj kući i ubio je. Poslušao je savjet policije da zakopa zmiju u kući i označio mjesto štapom. Tijekom istrage, leš zmije je iskopan, a obdukcija je pokazala da joj je trbuh prazan, što je bio vrlo značajan trag.  Općenito, zmiji je potrebno sedam dana da probavi hranu, što znači da je prošlo najmanje sedam dana otkako je nešto pojela. Kobra koja živi u prirodnom staništu jede najmanje dva puta dnevno. To znači da je zmija koja je ujela Uthru držana u zatočeništvu.

---

---

Uthrina smrt nije prva u Indiji koja uključuje optužbu za ubojstvo 'zmijom'.  Smrtni slučajevi od ugriza zmija nisu rijetki u Indiji, s 1,2 milijuna takvih smrtnih slučajeva od 2000. do 2019., prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Ali Shankar, istražitelj, rekao je da je 99,9% ugriza zmija u Indiji okarakterizirano kao "slučajno". 'Ne znamo koliko od tih slučajeva su mogla biti ubojstva, ali su prošla kao nesreća', rekao je. Ovdje smo dokazali da je osoba bila drogirana i da je optuženi kupio zmiju.'

Dan nakon Uthrine smrti, Chavarukavu Suresh, voditelj zmija koji je prodao kobru Kumaru pročitao je o njezinoj smrti u lokalnim novinama. Nazvao je Kumara i rekao mu da nikome ne smije reći da mu je prodao zmiju. Kad ga je pitao zašto je počinio 'teški grijeh', Kumar je odgovorio da više ne može živjeti sa svojom ženom. Ako Suresh šuti, rekao je, mogli bi njezinu smrt progurati kao 'zmijsko prokletstvo' i tako oboje izbjeći umiješanost u ubojstvo. U Kerali, 'zmijska kletva' je praznovjerno uvjerenje da kobre imaju moć proklinjati obitelji koje ih ne obožavaju.

Kada je policija uhitila Kumara, uhitila je i Chavarukavua Suresha, koji je priznao da mu je prodao obje zmije i inzistirao da nema nikakve veze s planiranjem ubojstva. Glavni sudac ga je pomilovao, ostavivši Kumara kao glavnog osumnjičenika. Chavarukavu Suresh je kasnije svjedočio protiv Kumara na sudu. Kumar se izjasnio da nije kriv za optužbe, no sudac ga je osudio za četiri kaznena djela, uključujući pokušaj ubojstva i ubojstvo, a osuđen je na dvije doživotne kazne.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
23.11. kumar and uthra
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/siromasni-indijac-se-ozenio-iz-koristi-pa-tjerao-zmije-da-mu-grizu-drogiranu-zenu-dok-spava-plan-je-uspio-tek-kad-je-kupio-kobru-1145478 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9073dbc1b3f42a4bcc2d285613a3ccfd79ed566f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Siroma%C5%A1ni+Indijac+se+o%C5%BEenio+iz+koristi+pa+tjerao+zmije+da+mu+grizu+drogiranu+%C5%BEenu+dok+spava.+Plan+je+uspio+tek+kad+je+kupio+kobru&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fsiromasni-indijac-se-ozenio-iz-koristi-pa-tjerao-zmije-da-mu-grizu-drogiranu-zenu-dok-spava-plan-je-uspio-tek-kad-je-kupio-kobru-1145478 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fsiromasni-indijac-se-ozenio-iz-koristi-pa-tjerao-zmije-da-mu-grizu-drogiranu-zenu-dok-spava-plan-je-uspio-tek-kad-je-kupio-kobru-1145478 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UBOJSTVO ZMIJOM [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SvijetUBOJSTVO ZMIJOM

Siromašni Indijac se oženio iz koristi pa tjerao zmije da mu grizu drogiranu ženu dok spava. Plan je uspio tek kad je kupio kobru

Piše PSD
23. studenog 2021. - 22:09

Uthrina majka pronašla je svoju kćer kako nepomično leži u krevetu, a lijeva ruka joj je bila prelivena krvlju. Njezina ju je obitelj hitno odvezla u lokalnu bolnicu u južnoj indijskoj državi Kerala, ali 25-godišnjakinja je već bila mrtva. Obdukcija je potvrdila da ju je nekoliko sati ranije ugrizla vrlo otrovna kobra naočarka, prenosi CNN.

U Indiji, gdje ugrizi zmija nisu neuobičajeni, tu je mogao biti kraj priče. No, njezina je obitelj bila sumnjičava i podnijela je prijavu policiji. Nakon suđenja koje je dospjelo na naslovnice u nacionalnim novinama, Uthrin ubojica proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju za zločine koje je sudac nazvao 'đavolskim i užasnim'. Sudac je utvrdio da je Utrinu smrt uzrokovala kobra, ali da je pravi ubojica bio - njen muž. I...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 14:48