StoryEditor
SvijetCIJEPLJENI, TESTIRANI, PREBOLJENI

Rim želi da se turisti iz EU-a oslobode obvezne karantene: Italija želi stimulirati dolaske, kreće već ovog mjeseca, ministar na Facebooku objasnio plan

Piše Hina
9. svibnja 2021. - 09:33
Jose Mourinho na Vespi od ovog je mjeseca nova atrakcija u Rimu, zaljubljenici u trenera i popularni motor potrudit će se naći jeAFP

Italija želi potaknuti turizam i omogućiti ljudima da putuju tom zemljom bez obvezne karantene već ovog mjeseca, objavio je ministar vanjskih poslova.

Putovanje Italijom trebalo bi olakšati za putnike koji su u potpunosti cijepljeni protiv koronavirusne bolesti, objavio je na facebooku ministar Luigi Di Maio.

Rekao je da surađuje s ministrom zdravstva na ukidanju "mini karantene" za građane Europske unije i putnike iz Britanije i Izraela koji su testirani negativno na virus, cijepljeni ili su se oporavili od covida-19.

Posjetitelji koji dolaze u Italiju iz drugih zemalja EU-a trenutačno se moraju testirati prije putovanja, provesti pet dana u karanteni u zemlji, a zatim ponovno testirati.

image
Talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio
AFP


Di Maio je najavio da bi se pravila za putnike koji dolaze iz Sjedinjenih Država također trebala ublažiti u lipnju.

"Turizam je važan za oporavak Italije," rekao je.

Točna pravila i datumi za nove propise još nisu utvrđeni, no vlada bi se time mogla baviti 15. svibnja, najavio je on.

image
Vikend prizori sa obale Lido di Ostia jugozapadno od Rima
AFP


Broj slučajeva koronavirusne bolesti u Italiji u posljednje vrijeme pada, a kampanja cijepljenja i dalje napreduje.

Do subote više od 27 posto stanovništva primilo je barem jednu dozu cjepiva.

Od ponedjeljka niti jedan dio Italije nije klasificiran kao crvena zona, što je najviša razina rizika u crveno-narančasto-žuto-bijelom sustavu rizičnosti, prema uredbi koju je potpisao ministar zdravstva Roberto Speranza.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 03:52